2.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO Policija dovršila istraživanje u Kerumovoj konobi u Kaštelima

VIDEO Policija dovršila istraživanje u Kerumovoj konobi u Kaštelima

U odnosu na javno objavljenu snimku sačinjenu u ugostiteljskom objektu 23. siječnja na području Kaštela dovršeno je istraživanje događaja, te je utvrđeno kako su sudionici, njih jedanaest, ostvarili obilježja prekršaja, piše splitska policija, ne navodeći imena.

Riječ je o tulumu u konobi Pršut čiji je vlasnik Željko Kerum. Sudionici rođendanske proslave Ivice Mornara na kojoj je u kaštelanskoj konobi Pršut Željka Keruma bilo i pet splitskih sudaca, prekršajno odgovarati jer nisu nosili maske, a Mornar i Kerum i zbog organiziranja okupljanja.

“Iz prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica utvrđeno je postojanje sumnje da osobe koje su 23.siječnja boravile u ugostiteljskom objektu nisu nosile zaštitne maske čime su ostvarile obilježja prekršaja iz članka 47 st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti radi čega će jedanaest osoba biti prekršajno sankcionirano sukladno Prekršajnom zakonu.

Iz provedenog dokaznog postupka utvrđeno je da je 47-godišnjak, također, ostvario obilježja prekršaja iz čl.47. st.2. toč.11. jer je organizirao privatno okupljanje, te će radi toga biti prekršajno sankcioniran.

Također, utvrđeno je postojanje sumnje da su tijekom navedenog događaja ostvarena obilježja prekršaja iz članka čl. 47 st.2.t 11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno nije poštivana zabrana ili ograničenje privatnih okupljanja radi čega će 61-godišnjak, kao odgovora osoba u pravnoj osobi i pravna osoba u sklopu koje posluje ugostiteljski objekt biti prekršajno sankcionirani.

Državnom inspektoratu biti će upućeno izviješće, a o utvrđenim činjenicama uputiti ćemo i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.”, priopćila je splitsko dalmatinska policija.

Kerum o snimci u konobi: Nekad se prijatelja treba čuvati više nego neprijatelja

Sudac Čović objavio popis Kerumovih predmeta u kojima je postupao njegov sud

Milanović o tulumu kod Keruma: Suci nisu svećenici, ali služe kao uzor; Ne bih optuživao te suce, ali nije to baš kak’ se šika

VIDEO Kerum se oglasio o fešti sa sucima: Za sve ostalo pitajte Karamana jer je on doveo tog kretena koji je to snimio


.

Najnovije

Još iz rubrike