10.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bez maske htio ući na sud u Splitu pa napao policajce. Sad...

Bez maske htio ući na sud u Splitu pa napao policajce. Sad je za to dobio kaznenu prijavu

Splitska policija dovršila je kriminalističku istragu nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Prisila prema službenoj osobi”. Navedeni se, izvještavaju iz PU splitsko-dalmatinske, sumnjiči da je u utorak ujutro na ulazu u Općinski sud u Splitu, a nakon što je upozoren na obveznu nošenja maske za lice, sukobio s pravosudnim policajcima.

Zbog sumnje u počinjenje gore navedenog kaznenog djela protiv 28-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Muškarcu je također, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdan obavezni prekršajni nalog, stoji u policijskom priopćenju.

Podsjetimo, riječ je o incidentu u zgradi suda na Dračevcu. Trojica policajaca jedva su svladala razjarenog muškarca koji je htio unutra ući bez maske napavši pritom pravosudnog policajca. Sve se odvijalo u utorak oko 11.30 sati. Osim fizičke snage morali su upotrijebiti i “pepper” sprej te palicu. Dok su ga tako držali pritisnutog o pod, muškarac je galamio.

– Moj se ćaća borio za ovu državu, jeste li vi normalni? Vi ćete mene bacat na pod? Meni je pet rođaka poginilo, a vi ćete mene bacat? Nitko vam ne nosi masku gore, a vi ste mene napali? – vikao je čovjek. Ubrzo su ga odveli u policijsku postaju, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike