10.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Iz HDZ-a izišao zamjenik župana Vukovarsko – srijemske i ide na izbore:...

Iz HDZ-a izišao zamjenik župana Vukovarsko – srijemske i ide na izbore: Bolji život ne samo nekolicini članova stranke i njihovim obiteljima

Zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije Josip Dabro, koji je na nedavnim unutarstranačkim izborima bio kandidat za predsjednika županijske organizacije, s današnjim danom istupio je iz HDZ-a. Dabro je svoju pisanu ostavku poslao i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću navodeći kako se na ovaj korak odlučio iz moralnih razloga „potaknut iznimno negativnim ozračjem i narušenim međuljudskim odnosima u županijskoj organizaciji HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije uzrokovanim nedostatkom upravljačke strategije, nedostatkom potrebe za okupljanjem i zajedništvom nedavno izabranog vodstva“, piše Večernji list.

– Na stranačkim izborima dobili ste povjerenje da preuzmete odgovornu dužnost predsjednika HDZ-a. Ponudili ste program pravne sigurnosti, gospodarskog razvoja i društvene solidarnosti. Ljudi kojima ste Vi javno dali stranačku potporu u nedavno održanim unutarstranačkim izborima u Vukovarsko srijemskom HDZ-u su predstavnici starih struktura koje ste zadužili da upravljaju našom županijom, a isti godinama uništavaju sve čega se dotaknu uz prešutnu podršku Zagreba, samo uz uvjet bespogovornom slušanju u stranačkim previranjima. Ti ljudi, bore se samo za svoj osobni boljitak, a ne za boljitak Vukovarsko srijemske županije – stoji u dopisu kojega je Dabro uputio Plenkoviću. Dodao je i kako se zahvaljuje svim vjernim i poštenim članovima HDZ-a, čije srce nesebično kuca i živi i za Hrvatsku i za Slavoniju.

– ‘Obećana zemlja’ koja je prigrlila i hranila naše pretke i pružila im bolji život i nas danas obvezuje da iskoristimo vrijeme koje imamo, i neponovljive prilike da ju oplemenimo i učinimo poželjnom za ostanak i bolji život na njoj. Kako lijepo zvuče riječi “bolji život na njoj” ali nažalost ne samo nekolicini članova stranke i njihovim obiteljima. Nastavljam raditi u korist stanovništva naše najistočnije županije, ali svoju političku budućnost želim graditi bez utega loših politika i vječnih stranačkih manipulatora! – navodi Dabro.

Za Večernji list Dabro je najavio kako na predstojeće lokalne izbore izlazi kao kandidat za župana Vukovarsko – srijemske županije. – Sada i definitivno na izbore izlazim kao kandidat za župana. Bit ću neovisni kandidat. O detaljima kandidature i tko će me sve podržati uskoro ću izvijestiti javnost – zaključio je Dabro.

Najnovije

Još iz rubrike