2.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Talijani iznenađeni hrvatskim mjerama: Pa vaša Vlada nije normalna. Pravila su grozna

Talijani iznenađeni hrvatskim mjerama: Pa vaša Vlada nije normalna. Pravila su grozna

Talijanska vlada odredila je ritam procjepljivanja stanovništva, i to po regijama. Friuli-Venezia Giulia na red dolazi sredinom veljače. Plan je da se prvo procijepi stanovništvo starije od 80 godina, nakon toga mlađe dobne skupine, ali ipak starije od 55. No, mišljenja Talijana vezana za cijepljenje su podijeljena.

Starija populacija vjeruje u efikasnost cjepiva, a do sada se cijepilo oko dva milijuna Talijana.

– Ako cjepiva budu besplatna, onda ću se cijepiti, a ako ne, razmisliti ću jako dobro – rekao je jedan sredovječni Talijan.

– Ne, neću se cijepiti. Jednostavno nemam povjerenja u cjepivo – izjavio je pak drugi mladi Talijan, dok je jedan bračni par rekao da će se cijepiti kada dođu na red.

Ako u Italiji, točnije Trstu, slučajno nemate masku, odmah vas prolaznici ljubazno upozore da je obavezna za nošenje. Time automatski shvate da ste stranci koji nisu upoznati s njihovim zakonom, ali i drakonskim kaznama.

Tako su u šetnji gradom reporteri Glasa Istre svjedočili žustroj i glasnoj raspravi dvojice gospodina. Nakon što su zaključili svoju političku diskusiju, pristali su dati izjavu novinarima.

– Vaša hrvatska pravila su sada grozna. To je nevjerojatno da bez testa ne mogu otići do Umaga, tog prekrasnog grada čiji barovi i restorani gledaju na more, a ti isti barovi i restorani su sada zatvoreni. Umrijet ćete bez turizma, ljudi moji. Zvao sam čak i hrvatskog konzula, bunio sam se, ali i on je nemoćan. Testove ovdje možemo kupiti za 25 eura u apoteci. Vaša vlada stvarno nije normalna, jer i kad se testiram, što da radim u Umagu kad je sve zatvoreno – rekao je umirovljenik Paolo.

Također, talijanska Vlada namjerava do lipnja procijepiti cijelu naciju, tvrde građani. Onda će valjda doći do konačne normalizacije, i za nas, i za njih, piše Glas Istre, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike