12.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović...

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović poručuje: Sve je čisto

Snaha petrinjskog gradonačelnica vlasnica je tvrtke, a njegov sin direktor. Nakon potresa tvrtka je počela obavljati brojne poslove i tada su fakture počele izlaziti na vidjelo.

Tvrtka Titan Commerce osnovana dvije godine nakon što je Darinko Dumbović postao gradonačelnik Petrinje. Snaha je vlasnica, a sin direktor. Godinama posluju s gradskim tvrtkama, pa i sada nakon prirodne katastrofe.

Na pitanje je li sve čisto, gradonačelnik ponavlja: “Čisto…” Upitan hoće li to potkrijepiti zatraže li nadležna tijela dokumentaciju, odgovara: “Sve što treba.”

Predsjednik Milanović je za ove Dumbovićeve obiteljske poslove čuo tek danas.

”Ono što znam je da je Petrinja mali grad i da u tom malom gradu svatko zna sve. Nema puno javnih nabava i očekivao bi da je gradonačelnika kojeg ne uzimam u zaštitu na ovaj način, ali da ga je već netko prozvao”, komentirao je predsjednik Republike, Zoran Milanović.

Fakture iz gradskih tvrtki počele su curiti u vrijeme prirodne katastrofe kada Titan Commerce obavlja brojne poslove.

”Ukoliko je to istina, onda to je sukob interesa, ali ne bavim se kao vi istraživačkim novinarstvom i ne provjeravam tko s kim u Petrinji surađuje”, rekla je gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček.

Zato će poslovanje provjeravati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Otvorilo je predmet.

”I nakon što se prikupe sva relevantna saznanja, povjerenstvo će na javnoj sjednici donijeti odluku o tome hoće li ili neće pokrenuti postupak protiv gospodina Dumbovića”, izjavila je Martina Jurišić, glasnogovornica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Dumbović se dosad obraćao Povjerenstvu, ali ne vezano uz poslovanje s gradskim tvrtkama. Gradonačelnik Dumbović ranije se obraćao ovome Povjerenstvu vezano uz dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije i prodaju gradskog zemljišta tvrtki Titan Commerce. U oba slučaja Povjerenstvo je dalo mišljenje da se mora izuzeti iz postupka odlučivanja.

Problematično je što je u gradskoj tvrtki Privreda s kojom Titan Commerce posluje Dumbović član skupštine. Je li u sukobu interesa, tek se treba ustanoviti. Predsjednik Reformista Radimir Čačić čiji je Dumbović član, nije htio komentirati ovaj slučaj, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike