2.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Državni inspektorat zapečatit će Klarićevu teretanu, dobio i 30.000 kuna kazne

Državni inspektorat zapečatit će Klarićevu teretanu, dobio i 30.000 kuna kazne

Vlasniku teretane Andriji Klariću, koji je jučer priveden nakon što je na Trešnjevci otvorio teretanu unatoč protuepidemijskim mjerama koje su na snazi u Republici Hrvatskoj, teretana će biti zapečaćena, prenosi N1.

“Državni inspektorat je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora i utvrđenih činjenica donio usmeno rješenje obustave rada subjekta do opoziva Odluke Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja”, objavljeno je iz Inspektorata.

Još se ne zna je li Klarić kažnjen i novčano.

Andrija Klarić jučer je, podsjetimo, nakon što je otvorio teretanu, priveden te je ispitan u policiji, da bi potom bio zadržan kod policijskog nadzornika, gdje čeka ispitivanje u Tužiteljstvu.

Ispitivanje će biti održano vjerojatno danas poslijepodne, rekao je za N1 sinoć Klarićev odvjetnik Gordan Marović.

Marović je za N1 potvrdio da će Klarić poricati svoju odgovornost:

“Ne smatra se krivim. Smatra da je ovo pitanje njegove slobode, da je to stvar principa, da su mjere nejednako raspoređene u različitim dijelovima pučanstva. Smatra da su mu time ugroženi i osobna sloboda i egzistencija njega i njegove obitelji. On ne negira postojanje bolesti, ne negira sve mjere, nego samo ove mjere koje se tiču zatvaranja različitih vrsta poslova kojima se ljudi bave.”

Za sankcije koje Klariću prijete po slovu zakona za kazneno djelo za koje ga se sumnjiči odvjetnik kaže da je Klarić “spreman na to”:

“On zna da sloboda nije besplatna.”

Odvjetnik uhićenog vlasnika teretane: On je postigao cilj koji je htio

Bujas: Što je vlasnik teretane točno napravio da mu se prijeti sa 70.000 kuna?

VIDEO Policija objavila detalje, vlasnik teretane ide u pritvor

Najnovije

Još iz rubrike