0.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Roditelji plivača poslali otvoreno pismo Stožeru

Roditelji plivača poslali otvoreno pismo Stožeru

Roditelji okupljeni u inicijativi Plivanjem protiv Covida poslali su otvoreno pismo Nacionalnom stožeru civilne zaštite u kojemu pozivaju na donošenje jasnih odredbi.

Pismo prenosimo u cijelosti.

“U ime roditelja plivača želimo Vam zahvaliti što ste konačno korigirali mjere koje se odnose na sport i dopustili plivačke treninge.

Drago nam je da su djeca i sportaši i njihova dobrobit konačno došli u fokus pažnje pri promišljanju i kreiranju mjera te da su uvaženi svi argumenti koji govore u prilog plivanju kao specifičnom, epidemiološki sigurnom sportu.

Ono što nas u ovom trenutku zabrinjava jest inertnost bazenskih ustanova koje, nakon odluke Stožera, u suradnji s klubovima trebaju tehnički omogućiti povratak na treninge. Već imamo informacije o različitim interpretacijama odredbi o broju ljudi koji se mogu okupljati na bazenima kao i one po kojoj se popuštanje mjera ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija i tuševa i zbog koje pojedine bazenske ustanove već počinju komplicirati.

S obzirom da je ovdje riječ o stotinama i stotinama mladih plivača u kritičnoj dobi kojima je već dva mjeseca onemogućen trening i zbog toga trpe i fizičke i psihičke posljedice, smatramo da je apsolutno nedopustivo i neprihvatljivo da ih se sada i dalje drži na čekanju zbog inercije, sporosti i nepotrebnog birokratiziranja pojedinih ustanova.

Kao što smo već više puta upozorili, mladi plivači su najveće žrtve dosadašnjih mjera i oni će se, od svih sportaša, najteže vratiti u formu i nadoknaditi izgubljena dva mjeseca treniranja.

Molimo vas stoga da kroz jasno propisivanje odredbe koja se odnosi na plivanje kao i javno komuniciranje spriječite različita i samovoljna tumačenja koja bi produžila agoniju plivača, te da sve one u lancu koji sada treba provesti ovo popuštanje i mladim plivačima konačno omogućiti nastavak treninga, upozorite se maksimalno angažiraju i što prije organiziraju nastavak treninga u skladu s epidemiološkim mjerama.

Unaprijed zahvaljujemo i pozdravljamo”, stoji u pismu roditelja okupljenih u inicijativi Plivanjem protiv Covida, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike