-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Komemoracija za Miru Furlan u kazalištu u kojemu je imala svoj posljednji...

Komemoracija za Miru Furlan u kazalištu u kojemu je imala svoj posljednji nastup

Nakon komemoracije u Rijeci glumci će izvesti i predstavu “Kralj Edip”, kao oproštaj s voljenom kolegicom.

Povodom odlaska Mire Furlan, komemoracija velikoj glumici bit će održana u petak u 18 sati u gledalištu riječkog HNK Ivana pl. Zajca, na čijoj je pozornici nastupala od 2016. godine u predstavama „Kasandra“ i „Jesenja sonata“ te gdje je ostvarila svoj posljednji kazališni nastup u predstavi “Vježbanje života – drugi put” u lipnju 2020.

Tom će se prigodom od nje oprostiti: Neva Rošić, glumica, doajenka hrvatskog glumišta, Lada Čale Feldman, teatrologinja i sveučilišna profesorica, Sanja Bojanić, filozofkinja,feministica i sveučilišna profesorica, Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Marin Blažević, intendant i teatrolog i Nikola Petković, književnik i kulturolog, sveučilišni profesor.

Tijekom komemoracije prvakinja drame riječkog HNK Tanja Smoje čitat će tekst Heni Erceg posvećen glumici, a prikazat će i kratki film Marina Lukanovića nastao prije točno godinu dana, u Los Angelesu, povodom nastupa Mire Furlan u predstavi “Vježbanje života – drugi put”.

Nakon komemoracije će glumci Hrvatske drame HNK izvesti predstavu “Kralj Edip” te svoju izvedbu posvetiti Miri Furlan, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike