5.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Istarski stožer od Nacionalnog tražio popuštanje mjera: Radilo bi se o postupnom...

Istarski stožer od Nacionalnog tražio popuštanje mjera: Radilo bi se o postupnom otvaranju

Stožer civilne zaštite Istarske županije od Nacionalnog je stožera tražio popuštanje mjera za to područje zbog dobre epidemiološke slike.

Istarska županija u posljednje vrijeme ima povoljnu epidemiološku sliku. Zbog toga su od Nacionalnog stožera tražili popuštanje mjera.

Tražie da se od ponedjeljka otvore teretane te sportski i rekreacijski centri. ”Čuli smo najavu mjera da će se omogućiti kava za van u svim objektima što podržavamo. Želimo da se u veljači razmotre olakšavanja mjera po djelatnostima kako se to procijeni”, otkrio je načelnik Stožera Dino Kozlevac. Odluka o početku nastave očekuje se tijekom današnjeg dana ili sutrašnjeg jutra.

”U ovom trenutku prema kriterijima EU-a naša županija ulazi u narančasto područje”, rekao je na konferenciji za medije ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović.

Istarski župan Fabrizio Radin kazao je da je Istra danas ”u mogućnosti pristupiti opreznom popuštanju mjera i predlaganju otvaranja školskih i društvenih aktivnosti”.

”Radilo bi se o postupnom otvaranju jer smo svjesni da epidemija nije zaustavljena i da virus nije pobijeđen. Epidemiološka situacija nam dopušta postupno popuštanje mjera”, rekao je.

Na području te županije dosad je procijepljeno oko 2400 osoba, među kojima ih je 500-tinjak primilo drugu dozu. ”Kad smo vidjeli da će biti problema s distribucijom cjepiva, dio doza smo prenamijenili da budu druge doze. Osobama koje ovog tjedna trebaju dobiti drugu dozu će ju dobiti”, kazao je.

”Ovo što smo u mjesec dana uspjeli smanjiti incidenciju daje pozitivan obol svemu”, poručio je Stojanović.

Dino Kozlevac istaknuo je da je do dobre epidemiološke slike došlo zahvaljujući građanima. ”Hvala im i ja im se klanjam do poda”, kaže.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić otkrio je ključ istarskog uspjeha. ”Struka na prvom mjestu, a politika na drugom”, rekao je i Nacionalnom stožeru poručio da sluša struku. ”Pokazali smo da se znamo boriti s epidemijom”, poručio je, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike