19.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Mislite da ste svoje vrhunce doživjeli u 20-ima? Varate se, zabava tek...

Mislite da ste svoje vrhunce doživjeli u 20-ima? Varate se, zabava tek počinje

Alfred Kinsey, istraživač seksualnih odnosa, prvi je uspostavio ideju da muškarci svoj spolni vrhunac doživljavaju u kasnoj tinejdžerskoj dobi, a žene u ranim 30-ima.

Međutim, Tracey Cox, kaže ne postoji razdoblje kada doživljavamo najbolji seksualni vrhunac jer smo svi različiti.

– Naš se ‘vrhunac’ može dogoditi u bilo kojoj fazi. Seksualni vrhunac jednostavno je razdoblje u vašem životu kada u potpunosti uživate u seksu i osjećate se vrlo zadovoljno. To se može dogoditi u bilo kojoj fazi vašeg života – smatra Cox.

Jedno istraživanje na 1000 žena otkrilo je kako je 89 posto žena u dobi između 45 i 55 godina bilo u najboljoj seksualnoj fazi svog života.

– Seksualni vrhunci puno više ovise o okolnostima nego o godinama. Ne postoji nijedno doba kad priroda kaže ‘uskoro ćeš doživjeti najbolji seks u svom životu – objašnjava Cox.

Nema sumnje da razina hormona značajno utječe na želju i uživanje u seksu.

Jedan od razloga zašto se rane dvadesete godine često navodi kao razdoblje za najbolji seksualni vrhunac je taj što se tada najviše proizvodi estrogena i testosterona.

– Ali, i trudnoća može imati isti rezultat, dok se druge strane menopauza često smatra vremenom kada želja naglo opada, a neke žene su priznale da su upravo tada doživjele najbolji seks. Zato ne možemo odrediti vrijeme kada doživljavamo najbolji seks ni po hormonima – kaže Cox.

Čak i ako ste već ostvarili nekoliko seksualnih ‘vrhunaca’, to ne znači da ih ne možete imati više.

– Novi seksualni partner gotovo uvijek sa sobom donosi i neke novosti i seksualne užitke. Ali, čak i ako ste s istim partnerom godinama, jednostavno izlaženje iz zona udobnosti može imati izvanredne rezultate – savjetuje Cox, a piše Daily Mail, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike