2.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Pet najčešćih grešaka koje žene rade sa svojim trepavicama

Pet najčešćih grešaka koje žene rade sa svojim trepavicama

1. Trljaju oči

Ključ dugotrajnih i zdravih trepavica je izbjegavanje fizičkog stresa, to uključuje trljanje kapaka dlanovima i / ili grubo uklanjanje šminke. Zapravo, vizažisti trljanje smatraju jednim od glavnih krivaca za gubitak trepavica, jer neprestano povlačenje može oštetiti kožu kapaka i istrgnuti trepavice.

2. Zanemaruju njegu

Nešto što ljudi često zaborave je da su trepavice zapravo sitne dlačice. One su sastoje od istih strukturnih komponenata kao i kosa (keratin), a vi biste ih trebali i tretirati kao takve. Baš kao što možda kosu tretirate hranjivim sastojcima za poticanje rasta, iste sastojke za poticanje keratina možete upotrijebiti i za trepavice.

3. Pogrešno koriste uvijač

Uvijači za trepavice mogu ravne, uvele trepavice pretvoriti u guste i podići ih u trenu, ali ne morate prečvrsto uhvatiti dlake da biste postigli savršene trepavice. Zapravo, prejako stezanje može povući trepavice i vjerojatno ih istrgnuti.

4. Zaborave ih očistiti

Trepavice su sitne dlake. I baš kao što se na vašem tjemenu mogu nakupiti nakupine i sitni folikuli duž linije trepavica mogu se ispuniti nakupinama – obično šminkom za oči, sluzi i uljem. To može ugušiti te osjetljive folikule, pa čak i uzrokovati ispadanje trepavice ili dvije.

Čišćenje pak ne mora predstavljati preveliku gnjavažu. Samo pripazite da uklonite svu šminku s očiju , a zatim nježno masirajte oči sredstvom za čišćenje dok perete lice.

5. Koriste staru maskaru

Stara maskara definitivno može uzrokovati infekciju, rekla je dermatologinja Mona Gohara. A, bakterije mogu pridonijeti dermatitisu, koji je posebno raširen oko očiju jer je koža tanja. Kao opće pravilo, mnogi stručnjaci preporučuju bacanje maskare svaka dva mjeseca, samo kako bi bili sigurni, piše mindbodygreen, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike