5.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Crveni križ: Sada zadovoljavamo sve potrebe, ali pomoć će biti potrebna još...

Crveni križ: Sada zadovoljavamo sve potrebe, ali pomoć će biti potrebna još dugo

Ivan Usmiani iz Crvenog križa za Dnevnik N1 kazao je kako je potreba za svim osnovnim potrepštinama na području koje je pogođeno potresom zadovoljena, ali da će pomoć tamo biti potrebna još dugo.

Kazao je kako su u ovom trenu pokrivene osnovne potrebe za hranom, higijenskim potrepštinama i toplim prostorom.

“To je pokriveno. No, daleko je to od nekog normalnog života”, rekao je Ivan Usmiani.

Sve potrebe, odnosno zahtjeve ljudi s terena uspiju zadovoljiti tijekom dana kaže, ali ističe da će ljudima trebati dugotrajno pružati pomoć u hrani, grijalicama, higijeni…

“Svakodnevno dolazi sve više kontejnera i oni se prema prioritetima raspoređuju, pa se i te potrebe sve više zadovoljavaju”, kazao je Usmiani.

Oni, pojašnjava, pokrivaju područje cijele Sisačko-moslavačke županije.

“Oko 300 je volontera i djelatnika na terenu, te volontera drugih nevladinih organizacija”, rekao je Usmiani.

Naglasio je kako će kompletna prikupljena novčana pomoć biti pravično podijeljena svim građanima koji su na potresom pogođenom području.

“Gledat će se neki kriteriji toga tko je ugrožen više, a tko manje, ali sav novac će biti podijeljen – u novcu”, rekao je Usmiani i zahvalio svim građanima i tvrtkama koji su donirali.

“Imamo dovoljno svih artikala koje trebamo dijeliti, ali ovo će biti dug period, puno će vremena trebati za oporavak i naknadno će trebati donirati stvari. Sada zadovoljavamo sve potrebe, no ova će priča trajati i naknadno će trebati pomagati”, rekao je Ivan Usmiani.

Najnovije

Još iz rubrike