20.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović: Jedan sam od dvojice europskih predsjednika koji je podržao Bidena, vjera...

Milanović: Jedan sam od dvojice europskih predsjednika koji je podržao Bidena, vjera u svjetlo na kraju ipak pobjeđuje tamu

Joe Biden prisegnuo je u srijedu na svečanosti u Washingtonu kao 46. američki predsjednik, nakon kaotičnog izbornog procesa u zemlji. Na Facebooku se oglasio i predsjednik RH Zoran Milanović, a na Twitteru premijer Andrej Plenković.

“S obzirom na to da sam (prema Wikipediji na engleskom jeziku) jedan od samo dvojice europskih predsjednika države/vlade koji je otvoreno podržao Joe Bidena za predsjednika još tijekom kampanje (drugi ili prvi je bio predsjednik Finske Sauli Niinisto) i da sam od prvog trenutka, još tamo u studenome 2016. bio jasan kao zora, gledajući predsjednika Bidena kako ulazi u Bijelu kuću, moram reći da mi je (kao nereligioznoj osobi) drago kad se potvrđuje kako vjera u svjetlo na kraju ipak pobjeđuje tamu”, napisao je na Facebooku predsjednik RH Zoran Milanović.

Na Twitteru američkom predsjedniku čestitao je i premijer RH Andrej Plenković.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin poručuje da je ovo promjena koja će se dobro odraziti i na nas.

“Što god tko mislio, ono što se događa u SAD-u se na ovaj ili onaj način odrazi na nas. Ova današnja promjena sigurno hoće i to u ispravnom smjeru!”, napisao je na Twitteru.

VIDEO Ustoličenje Bidena, dan je počeo misom u katoličkoj katedrali: Bit ću predsjednik za sve Amerikance

Najnovije

Još iz rubrike