6.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Nina Badrić nakon objava o novčanoj potpori: Najbolje bi bilo da se...

Nina Badrić nakon objava o novčanoj potpori: Najbolje bi bilo da se ukine i ugasi glazba

U sklopu natječaja ‘Jer svirati se mora’ dodijeljeni su novčani iznosi organizatorima koncerata, a Hrvatska glazbena unija objasnila je zašto glazbenici neće od spomenutog natječaja dobiti ni, kako pišu, lipe.

– Ta sredstva su namijenjena organizaciji koncerata i pokrivanju produkcijskih troškova (najam prostora, tehnike, razglas, rasvjeta, zaštitarska služba, covid mjere, dezinfekcijska sredstva i sl.). Na taj način se prioritetno pomaže onima koji nisu glazbenici, već mnogobrojne prateće djelatnosti nužne za funkcioniranje glazbene djelatnosti koji također moraju prehraniti svoje obitelji – pojašnjavaju iz Hrvatske glazbene unije.

Pjevačica Nina Badrić (48) objavila je navedenu izjavu na društvenim mrežama.

– Najbolje bi bilo da se ukine i ugasi glazba – izrazila je Nina nezadovoljstvo.

Hrvatska glazbena unija istaknula je kako su glazbenici pristali da zaradu ostvare od prodaje ulaznica u smanjenim koncertnim kapacitetima. Tako su pristali nastupati za manje iznose od uobičajenih.

– Hrvatska glazbena unija i Ministarstvo kulture i medija već mjesecima nastoje pomoći glazbenicima preživjeti period u kojem im je rad onemogućen. HGU trenutno pomaže i glazbenicima s područja koja su pogođena potresima, pomogli smo i našim kolegama glazbenicima iz HZSU-a, a pripremamo i dodatnu pomoć za one kojima je najpotrebnija – javljaju iz unije, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike