Gradonačelnica Siska nada se da će se učenici 18. siječnja vratiti u klupe

Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska, za N1 je komentirala stanje u gradu i postavljanje stambenih kontejnera.

Na području grada Siska je 69 stambenih kontejnera, samo 30-ak smo uspjeli naseliti, jer su prikopčani na struju, kazala je Ikić Baniček.

Premijer je obećao da je s upravom HEP-a dogovoren priključak struje i za ostale, dodala je.

“Za očekivati je da će nam trebati još lokacija. Ja sam optimistična, jer je nakon brojnih apela došlo 5 statičara da provjere Hotel Panonija, i ustanovili su da je zgrada statički stabilna, da su potrebni manji popravci, ali čekamo da država kaže da je siguran za upotrebu i da se stotinjak ljudi može smjestiti unutra”, rekla je Ikić Baniček.

Sisačka gradonačelnica smatra da bi sve institucije i resorna ministarstva trebali biti izmješteni bilo u Sisak, Petrinju ili Glinu, kako bi lakše upravljali ovom krizom i riješili problem. “Teško je iz ureda u Zagrebu vidjeti što se događa”, rekla je.

Istaknula je da bi, uz Ministarstvo graditeljstva, izmješteno trebalo biti i Ministarstvo kulture, jer je uža jezgra i Siska i Petrinje zaštićeno kulturno dobro te da očekuju suradnju od strane ministarstva.

Što se tiče početka nastave u drugom polugodištu, Ikić Baniček je izrazila nadu da će nastava početi 18. siječnja u školama te da će se učenici vratiti u školske klupe.

Facebook Komentari