Sisak: Uklonjena kapa zvonika sisačke katedrale

U Sisku je uklonjen zvonik katedrale. Pripadnicima javne vatrogasne postrojbe iz Zagreba i Siska na ruku su išli vremenski uvjeti pri uklanjanju ove 15 tona teške građevine, uz pomoć krana tvrtke koja je skidala toranj Zagrebačke katedrale. Sve je proteklo u najboljem redu, javlja HTV-ova novinarka Jelena Bokun.

Premijer Andrej Plenković i ministar Tomo Medved stigli su u Sisak gdje su prisustvovali uklanjanju zvonika sisačke katedrale.

– Ovo je donekle slična operacija kao na zagrebačkoj katedrali. Došli so ovdje dati podršku vatrogascima koji to rade. Potpredsjednik Medved me izvijestio o svim temama na Banovini. Zahvaljujem svim ugostiteljima i kuharima koji su podijelili na tisuće obroka. Oni će još jedno vrijeme nastaviti sa svojim aktivnostima, a od sutra će tvrtka Pleter preuzeti podjelu toplih obroka, najavio je premijer.

Plenković i Medved će se sastati s biskupom i obići grad.

Voditelj vatrogasnog odjeljenja JVP grada Zagreba Marko Adamčić koji je sudjelovao u sličnoj akciji na zagrebačkoj katedrali, rekao je kako je riječ o sličnom postupku, s tom razlikom što je zagrebačka katedrala dvostruko viša, a toranj je kameni, dok je na sisačkom zvoniku postolje kape drveno. Zbog toga je u Zagrebu korišten eksploziv, a u Sisku je podnožje piljeno, piše HRT.

Facebook Komentari