Osobni Papin liječnik umro od korone, poglavar Katoličke crkve najavio da će se cijepiti

Fabrizio Soccorsi (78), osobni liječnik pape Frane, umro je danas u sveučilišnoj poliklinici Gemelli u Rimu od plućnih komplikacija uslijed infekcije covidom-19.

Profesor Soccorsi, koji je predavao baš imunologiju, hospitaliziran je u prosincu, pogođen rakom, ali nije stigao umrijeti od njega. Pomeo ga je koronavirus.

Vatikan je ozbiljno shvatio covid-19. U intervjuu koji će Mediaset emitirati u nedjelju, Papa je najavio da će se svakako cijepiti protiv covida-19.

„Vjerujem etički da svi moraju dobiti vakcinu, da je to etička opcija, jer riskiraš zdravlje, život, ali riskiraš i život drugih“, rekao je poglavar Katoličke crkve.

Spomenuvši koliko je naša generacija bila ustrašena poliomijelitisom i koliko nam je olakšanje donijelo cjepivo, zatim kako smo odrasli u sjeni drugih cjepiva, protiv ospica, tuberkuloze, difterije, šarlaha, sve smrtonosnih bolesti u svoja doba, Papa se pita zašto netko kaže: „ne, vakcina je opasna“.

„Postoji samoubilački negacionizam koji ne znam objasniti, ali danas se treba vakcinirati“, poručuje poglavar Katoličke crkve, piše Jutarnji.

Facebook Komentari