Pećnica kao nova u samo tri koraka

Foto: Unsplash

Profesionalna čistačica oduševila je korisnike društvenih mreža nakon što je otkrila svoju metodu čišćenja pećnice u tri koraka, bez upotrebe jakih kemikalija. Naime, Kacie iz Melbournea objavila je video na TikTok-u u kojem otkriva svoju metodu za brzo i lako uklanjanje tvrdoglave masnoće iz pećnice.

Prije ribanja bilo koje mrlje od hrane, ona prethodno malo zagrije pećnicu da bi ‘omekšala masnoću’. Video je pregledan više od 22.000 puta.

Nakon što zagrije pećnicu, Kacie po vratima pećnice obilno pospe sodu bikarbonu, koja je poznata kao alternativa kemijskim sredstvima. Potom je žicu za ribanje dobro natopila ispod mlaza vode i njome izribala vrata, a onda sve obrisala spužvicom. Na kraju, staklo i druge vidljive površine pećnice možete uglancati krpom od mikrovlakana.

U konačnici, pećnica je izgledala kao nova.

Mnogi su bili oduševljeni otkrivenim trikom.

– Nikad mi nije palo na pamet da zagrijem pećnicu prije čišćenja, genijalno! – napisao je jedan od komentatora ispod objave, što su podržali brojni oduševljeni komentatori.

Osim sode bikarbone, u čišćenju pećnice mogu se koristiti ocat i limun, kaže Kacie, jer je poznato da kiselina ubija bakterije.

Ovo nije prvi put da je Kacie imala vrlo zapaženu objavu, jer je ove godine već objavila savjete kako očistiti tuš kabinu i dezinficirati kupaonicu. U tom je videu objavila kako staklo tuš kabine, s kojeg treba očistiti mrlje od kamenca čisti spužvom koja ne grebe,

U drugom videozapisu rekla je gledateljima: ‘Ako vaši ekrani za tuširanje imaju mrlje od tvrde vode ili ostatke sapuna, koristila bih spužvu koja se ne ogreba te s nekom višenamjenskom pastom za čišćenje, odnosno sredstvom za uklanjanje kamenca.

– Što go izabrali, utrljajte to na staklo, pa ispirite sve dok mrlje ne nestanu – savjetovala je Kacie tada, a prenosi Daily Mail, prenose 24sata.

Facebook Komentari