Tomašević objasnio zašto su propali predizborni dogovori sa SDP-om oko zajedničkog kandidata i kampanje u Zagrebu

Izvor: RTL

Sinoć su, prema objavi SDP-ovog Gordana Marasa, pregovori između lijevo-liberalne zagrebačke opozicije jer platforma Možemo! ne želi zajednički izlazak na lokalne izbore u Zagrebu.

Na konferenciji za medije danas u 9.30 u ime platformi Zagreb je NAŠ! i Možemo!, saborski zastupnik Tomislav Tomašević govorit će o formatu izlaska na lokalne izbore Zagrebu, piše N1.

Na izborima imamo tri cilja. Prvi je maknuti Bandića, drugi cilj je omogućiti stvaranje većine u Gradskoj skupštini koji će biti za progresivne promjene, a treći je glavni, da se promijeni način upravljanja u Gradu Zagrebu da bude pravedno, transparentno i održivo, rekao je Tomašević.

“Nakon konzultacija koje smo imali sa članovima i dosadašnjim koalicijskim partnerima zaključili smo da je bolje da ne idemo u veliku predizbornu koaliciju koja uključuje SDP. To je pravednije i prema biračima, koji mogu odlučiti tko će ući u Skupštinu”, rekao je Tomašević.

“Još bitnije je da je naša procjena bila, a ona se potvrdila u anketi, da možemo najviše novih birača izvući tako da ne idemo u predizbornu koaliciju sa starim političkim akterima”, rekao je Tomašević, dodavši da je cilj na izbore izvući nove birače, koji dosad nisu izlazili na lokalne izbore.

“Svaki peti birač Možemo! i Naš ne bi podržao veliku predizbornu koaliciju i to je jedan od razloga zašto smo donijeli ovakvu odluku”, rekao je Tomašević.

“Pozivamo oporbu na zajedničku kampanju da što više birača izađe na izbore, jer jedino uz veću izlaznost možemo maknuti Bandića s vlasti”, rekao je Tomašević.

“Imali smo razgovor oko toga koji bi oblik suradnje bio dobar za naše birače, a razgovarali smo i o tome da se u drugom krugu podrži onoga tko ide protiv Bandića”, rekao je Tomašević.

Upitan je li glavni problem činjenica da će birači zamjeriti koaliciju s SDP-om, Tomašević je rekao da je cilj što više birača izvući na birališta, a da su njihova istraživanja pokazala da to u jednom velikom bloku neće biti moguće, odnosno da birači imaju više kandidata koji će ih privući na glasanje.

Na pitanje je li im SDP prihvatljiv nakon izbora, Tomašević je rekao: “Naravno da je.”

Ne želi ulaziti u motive i komentare SDP-a da ne idu na zajedničku listu. “Meni je od danas glavni cilj su Bandić i HDZ, odnosno promjena u Gradu Zagrebu. Ne da se ne mislim previše baviti pitanjima oporbe, nego ne mislim ni negativno govoriti o Bandiću, fokusirani smo na ono što mi možemo ponuditi i napraviti u Zagrebu”, rekao je Tomašević, prenosi N1.

Maras: Propali pregovori o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Zagrebu

Facebook Komentari