28.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo I Hrvatska privremeno prekida zračni promet s Britanijom zbog novog soja virusa

I Hrvatska privremeno prekida zračni promet s Britanijom zbog novog soja virusa

Hrvatska se priključuje zemljama koje privremeno obustavljaju zračni promet s Velikom Britanijom zbog pojave novog soja koronavirusa, potvrdio je premijer Andrej Plenković na Twitteru.

“S obzirom na nova saznanja o bržem intenzitetu širenja #COVID19 u Ujedinjenoj Kraljevini, Hrvatska će iz mjere opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Velike Britanije na 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa. Prioritet je zaštita zdravlja građana”, napisao je Andrej Plenković.

S obzirom na nova saznanja o bržem intenzitetu širenja#COVID19u Ujedinjenoj Kraljevini, će iz mjere opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz na 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa. Prioritet je zaštita zdravlja građana.

Podsjetimo, Francuska od nedjelje u ponoć obustavlja sva putovanja, uključujući i prijevoz robe cestovnim, zračnim, morskim ili željezničkim putem, objavila je vlada u Parizu.

I irska vlada će obustaviti sve zračne veze najmanje 48 sati. Pomorske veze se nastavljaju, a odluka će se ponovno razotriti u utorak, objavila je irska vlada. Iste odluke ranije su donijele Njemačka, Austrija, Bugarska, Nizozemska, Belgija i Italija.

Zabranu bi mogla uvesti cijela Europska unija, jer traju konzultacije o zajedničkom odgovoru na pomorske, željezničke i cestovne veze s Britanijom.

O tome su ranije u nedjelju razgovarali Emmanuel Macron, Angela Merkel, Ursula Von der Leyen i Charles Michel.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) poziva svoje članove u Europi da “pojačaju kontrolu” zbog novog soja koronavirusa koji kruži Velikom Britanijom, rekao je u nedjelju njezin europski ogranak za AFP, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike