-2.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Žarište u daruvarskom domu: Sa zaraženim korisnicima rade zaraženi zaposlenici bez simptoma

Žarište u daruvarskom domu: Sa zaraženim korisnicima rade zaraženi zaposlenici bez simptoma

Situacija u Domu za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković u Daruvaru u četvrtak ujutro bila je dobra, nitko od 53 zaraženih korisnika i zaposlenika nema temperaturu, a traži se rješenje da se osobe koje su u Domu, a nisu zaražene, sklone iz Doma.

Prema rječima Marine Vulinović, ravnateljice daruvarskog Doma za starije i nemoćne, u tijeku su sjednice Gradskog i Županijskog stožera civilne zaštite koji će unutar svojih nadležnosti pronaći rješenje, piše MojPortal.hr.

– Sva nadležna tijela su uključena, svi surađuju i pokušavaju naći rješenje. Situacija u Domu trenutno je dobra i naši korisnici imaju svu potrebnu skrb. Obaviješteni su svi liječnici, situacija se budno prati, a nekim korisnicima su uvedene i antibiotske terapije – rekla je Marina Vulinović.

Budući da je ostalo nejasno tko radi sa zaraženim korisnicima Doma, budući da je od 21 zaposlenika zaraženo njih 16, MojPortal.hr doznaje kako s njima rade zaposlenici koji su također pozitivni na koronavirus, ali nemaju simptome.

Negativni korisnici su potpuno izolirani od zaraženih, a uvedene su i dodatne mjere.

Kako je Dom za starije i nemoćne u vlasništvu Grada Daruvara, gradonačelnik Damir Lneniček predložio je da se pronađe alternativni smještaj kako bi se nezaraženi korisnici i zaposlenici izolirali, a Grad će za to osigurati potrebna sredstva.

Isto tako, daruvarski liječnik Tihomir Ježinac ponudio se da dođe u ustanovu, pregleda sve korisnike i da potrebne savjete, prenosi Jutranji.

Najnovije

Još iz rubrike