10.7 C
Zagreb
Naslovnica Tech Ova kombinacija pomaže u ublažavanju simptoma covida-19. Srećom, jedan sastojak svi imamo...

Ova kombinacija pomaže u ublažavanju simptoma covida-19. Srećom, jedan sastojak svi imamo doma

Tim znanstvenika s instituta na raznim stranama svijeta, od Pakistana i Čilea do Kanade i SAD-a, nedavno je proveo istraživanje s ciljem ispitivanja učinka kombinacije meda i crnog kima u liječenju oboljelih od covida-19, s obzirom na to da su dosad dokazana njihova antimikrobna, antivirusna, protuupalna i imunomodulatorna svojstva.

Provedena je randomizirana kontrolirana studija na oboljelima s različitim stupnjevima težine bolesti, a pacijenti su dnevno primali ili 1 gram meda po kilogramu tjelesne mase i 80 grama crnog kima po kilogramu tjelesne mase ili placebo tijekom 13 dana.

Rezultati su pokazali da je ta kombinacija pomogla u ublažavanju simptoma, čišćenju virusa iz tijela i smanjenju smrtnosti kod oboljelih s umjerenim ili teškim oblikom bolesti.

Autori studije smatraju da se med i crni kim mogu koristiti kao sigurna i učinkovita prirodna terapija kod oboljelih od covida-19 jer omogućuju brži oporavak i povećavaju izglede za preživljenje. Uz to, mogu se koristiti sami ili u kombinaciji s drugim lijekovima kojima se liječi covid-19, piše Gloria.hr

Najnovije

Još iz rubrike