18 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Zaraženi koronom organizirali fešte, išli u trgovinu, htjeli prijeći granicu...

Zaraženi koronom organizirali fešte, išli u trgovinu, htjeli prijeći granicu…

Policijska uprava varaždinska javlja kako je u proteklom razdoblju, a posebno ovog vikenda, na području Varaždinske županije zabilježeno više kršenja izrečenih mjera naziva covid – liječenje u kući.

Iz policije kažu da su osobe, koje su trebale biti u izolaciji, pristupile u stanicu za tehnički pregled radi registracije vozila, došle u trgovinu po namirnice, organizirale feštu u vikend kući te pokušale prijeći državnu granicu radi odlaska na rad u inozemstvu.

Iz PU varaždinske skreću pozornost građanima kojima su izrečene takve mjere da budu odgovorni prema sebi i drugim osobama te da poštuju mjere izrečene od nadležnih epidemioloških službi u cilju sprječavanja širenja pandemije koronavirusa.

Podnijet će kaznene prijave

Napominju kako će se protiv svih navedenih osoba, podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti iz članka 180. Kaznenog zakona.

Navode da su sve osobe kojima je izrečena jedna od mjera od strane epidemiologa – samoizolacija ili liječenje u kući, evidentirane te su kao takve vidljive prilikom traženja bilo koje usluge u državnim ili javnim ustanovama.

Najnovije

Još iz rubrike