Predsjednik Donald John Trump u objavi na Twitteru spomenuo Bidenovu pobjedu; to je dobar znak, smatra Bidenov predstojnik Ureda, Ronald A. Klain

Aktualni američki predsjednik, Republikanac Donald John Trump još uvijek ne priznaje svoj izborni poraz na sveameričkim Predsjedničkim izborima koji su se održali 3. studenog ove godine, ali on taj poraz malo pomalo sve više i češće spominje.

U nedjelju ujutro 15. studenog, usred dugog niza žučljivih twittova i retwittova, američki je predsjednik prvi put izravno spomenuo pobjedu čelnika Demokratske stranke, Josepha Robinettea „Joea” Bidena Jr., . “Pobijedio je zato što su izbori bili namješteni”, napisao je osam dana nakon objave izbornih rezultata Donald John Trump, javlja francuska novinska agencija AFP.

Američki predsjednik iz Republikanske stranke, Donald John Trump je još jednom iznio sumnju u veliku prijevaru za koju nema konkretnih dokaza. No prve dvije riječi u njegovu twittu (“He won”) privukle su pozornost jer ih je prvi put upotrijebio.

Nakon nešto više od sata i nakon lavine reakcija koju je pokrenula njegova poruka, napravio je nagli zaokret, kao što često čini. “Pobijedio je samo u očima MEDIJA LAŽNIH VIJESTI”, poručio je – prenosi britanska novinska agencija REUTERS.

“NIŠTA ne priznajem! Put je još dug. Izbori su bili NAMJEŠTENI!”, dodao je 45. američki predsjednik koji nije uspio osvojiti drugi mandat, za razliku od svojih neposrednih prethodnika Baracka Obame, Georgea H. W. Busha i Billa Clintona.

Odgovarajući na upit o tom jutarnjem twittu, Ronald A. Klain koji će 20. siječnja 2021. godine, kada Joseph Robinette „Joe” Biden Jr.,  preuzme dužnost, postati predstojnik ureda Bijele kuće, pozvao je da se stvar sagleda iz drugog kuta.

“Ako je predsjednik spreman da počne priznavati činjenice, to je dobar znak”, rekao je za NBC.

No, dodao je, “račun Donalda Johna Trumpa na Twitteru ne čini Josepha Robinettea „Joea” Bidena Jr.,  predsjednikom. O tome su odlučili Amerikanci”.

Velike američke televizijske mreže objavile su rezultate svih američkih Saveznih država: Joseph Robinette „Joe” Biden Jr. je osvojio 306 elektorskih glasova, a aktualni predsjednik SAD-a na odlasku, Donald John Trump 232 elektorska glasa. (Theo Ljubić, REUTERS, CNN News, AFP, NBC)

Facebook Komentari