Donald John Trump novinarima: “Nikad se nemojte kladiti protiv mene. Znate li išta o softweru Dominion?”

Nikad se nemojte kladiti protiv mene, rekao je američki predsjednik Donald John Tramp u razgovoru za američke medije. Donalda Johna Trampa su ozbiljni analitičari u SAD-u ocijenili kao „boksera koji gubi, ali koji je spreman nokautirati protivnika u posljednjoj rundi“.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald John Trump je bio odsutan iz svih medija poslije sveameričkih predsejdničkih izbora, na kojima su većina američkih i svjetskih velikih mainstream medija, uključujući i prve koji su to napravili – američka novinska agencija AP – proglasili kandidata Demokratske stranke, Josepha Robinettea „Joea” Bidena Jr., pobjednikom izbora od 3. studenog ove godine, dok je američki predsjednik naveo kako su zabilježene i otkrivene brojne izborne neregularnosti i prijevare.

Sad su objavljena dva razgovora s Republikanskim Predsjednikom SAD-a, Donaldom Johnom Trumpom u medijima, u kojima on govori o izborima, nepravilnostima i borbi za njihovo poništavanje.

Predsjednik Donald John Trump razgovarao je s Byronom Yorkom, američkim konzervativcem i kolumnistom konzervativnog tjednika „The Washington Examiner“, gdje je izjavio da je uvjeren u pobjedu.

„Nikad se nemojte kladiti protiv mene“, rekao je Donald John Trump.

Dodao je kako očekuje da će uspjeti dokazati sve svoje tvrdnje i sudskim putem preokrenuti rezultate izbora i to „u roku dva do tri tjedna“.

„Što god da su mediji projicirali, uvjeren sam u pobjedu i osvajanje 270 elektorskih glasova. Pobijedit ćemo i u Wisconsinu. U Arizoni je sad razlika od 8.000 glasova. Ako uspijemo uvjeriti vlasti da se sprovede provjera milijuna glasova u toj državi, lako ćemo pronaći tih 8.000 glasova. Pobijedit ćemo i u Georgiji. Tamo je razlika 10-11.000 glasova i u tijeku je ručno prebrojavanje. Ono je najbolje“, rekao je Donald John Trump i našalio se da će „pobijediti i u Sjevernoj Karolini ako se i tamo ne pojave novi glasovi odnekud“. Američki predsjednik Donald John Trump, inače, prema svim projekcijama vodi i dobija u toj državi, piše „The Washington Examiner“.

Ponovio je da u Saveznim državama Michigan i Pennsylvanija njegovim promatračima nije dozvoljeno nazočiti prebrojavanju glasova „tijkom kritičnih perioda“ i kako će tražiti da takvi glasovi budu poništeni. Dodao je kako je Sud naložio da promatrači budu nazočni, ali to se dogodilo tek poslije dva dana.

„Radi se o milijunima glasova, a razlika je tek 50.000“, rekao je Republikanski Predsjednik Donald John Trump.

Novinar Byron York navodi kako se čini da je Donald John Trump „u jednom trenutku razmotrio ideju kako gubi, ali ju je ubrzo odbacio“.

„Možda sam prije pet dana i mogao to pomisliti. Međutim, sad vidim dokaze i našli smo ih na stotine“, rekao je Donald John Trump.

Pored konzervativnog novinara Byrona Yorka, aktualni američki Predsjednik Donald John Trump je o ovome razgovarao i s Geraldom  Riverom, stalnim kolumnistom i analitičarem Fox News-a, američkim novinarom, odvjetnikom, autorom, političkim komentatorom i bivšim televizijskim voditeljem. Geraldo Rivera je djelove tog razgovora objavio na svom Twitter accountu.

„Moj prijatelj Donald John Trump mi je rekao da je realist koji će uraditi pravu stvar. Zvučao je kao čovjek koji je posvećen borbi za svaki glas. Podsjetio me je na boksera koji gubi na bodove i ulazi u posljednju rundu spreman boriti se do samog kraja i nokautirati protivnika“, naveo je Geraldo Rivera.

Dodao je kako je Donald John Trump „ljut zbog divljačkih orkestriranih napada na njega kao Predsjednika SAD-a otkad je 2016. godine izabran“.

​„Izrazio je poseban prijezir spram lažne i izmišljene afere „Russiagate“ i lažnog Impeachmenta – postupka kojim zakonodavno tijelo izravnava optužnice protiv vladinog službenika, u ovom slučaju Predsjednika SAD-a, a koji je vodila Nancy Patricia D’Alesandro Pelosi, aktualna predsjednica Zastupničkog doma Sjedinjenih Američkih Država. Pitao me što znam o softweru za glasanje „Dominion“ i obećao sam mu kako ću to definitivno istražiti do u detalje“, izjavio je novinar Geraldo Rivera. (Theo Ljubić, FOX NEWS, The Washington Examiner)

Facebook Komentari