Plenković: Današnje vodstvo stranke ne može biti odgovorno za djelovanje pojedinaca

Foto: N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je u petak popodne Rijeku, gdje je u tvrtki Jadran–galenski laboratorij d.d. održao sastanak s predstavnicima Uprave. U pratnji premijera bila je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Nakon sastanka i obilaska premijer je dao izjavu za medije. Rekao je da su rijetki naši proizvodi koji imaju udio od 8 posto na tržištu, kao što je Aquamaris te pohvalio kompaniju.

“Na tragu naše politike je da pomažemo komanije koje imaju kapacitete ići naprijed, osvajaju nova tržišta. Ovdje su 76 posto ukupnog broja zaposlenih žene, što mi je izuzetno drago čuti”, rekao je Plenković.

Kaže da su u priopćenju jasno izrekli stav o procesu. “Današnje vodstvo ne može biti odgovorno za djelovanje pojedinaca…”, rekao je pa dodao kako tada nije bio ni član HDZ-a te će njihovi zakonski zastupnici uložit žalbu. “Nema kolektivne odgovornosti i nikakve odgovornosti aktualnog vodstva.”

“Laž je da smo protiv rasprave o kršenju prava Hrvata u BiH. Ponavljam, vojna lekarka, ruganje Tuđmanu… Javnost mora shvatiti logiku predjednika Milanovića.”

Kaže da je prošlog petka imao predložena 3 termina za sastanak VNS-a. “Ako hoće sastanak neka pet dana prije odgovore na poruku”.

Rekli smo da želimo raspravljati o pravima Hrvata u susjednim zemljama, važni su nam i Hrvati u Srbiju i u Crnoj gori. Laž je to što on kaže da ne želimo o tome raspravljati, prenosi N1.

Facebook Komentari