Detalji o Adventu u Zagrebu: Pogledajte kako će izgledati ove godine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je održao pressicu o Adventu u Zagrebu. Uz Bandića, na konferenciji su bili direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ dr. Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar te predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će se Advent održati uz održavanje mjera i odgovorno ponašanje. “Zablještat će svih 17 gradskih četvrti. To je ideja naših ugostitelja. Organizirat ćemo ono što možemo”, kazao je Bandić.

“Ovo je vrijeme preživljavanja. Doći će bolje vrijeme. Proći će i ovo”, rekao je Bandić, dodavši da osim 15 do 20 obrtnika nitko neće imati kućicu u gradu.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” dr. Zvonimir Šostar kazao je da je većina zaraženih asimptomatska te se stoga raspravlja o novim mjerama u Zagrebu. “Moramo naći balans između zdravlja i gospodarstva. Neće sve biti u onom obliku kako pamtimo, napravit ćemo sve kako bi epidemiološke mjere bile provedene”, rekao je Šostar.

“Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja Grada i da poštujemo sve mjere”, rekao je predstavnik obrtnika.

Predstavnik ugostitelja Marin Medak je pozdravio odluku gradonačelnika da se ugostitelji na javnim površinama mogu prilagoditi Adventu.

“Tražili smo da možemo funkcionirati”, rekao je Medak.

“Znamo da je nemoguće organizirati Advent kao što je bio prije. To je skupo, rizik je prevelik. Mi ćemo se prilagoditi da ljudi imaju mogućnost da u kafiću koji im je blizu doma da mogu konzumirati kuhano vino, dobili smo to da svi građani imaju duh adventa u svom dijelu”, rekao je Medak.

Martina Bienenfeld kazala da su već nakon ljeta iz Turističke zajednice kazali da će pokušati pripremiti Advent.

“Rekli smo da će 12. mjesec biti lijep. Slogan je u tom smislu, Advent u Zagrebu- osjetite svjetlost”, rekla je Bienfeld.

“Zadržali smo brojne projekte povezane s kulturom, imat ćemo brojna kulturna događanja”, rekla je.

“Imat ćemo 10 različitih festivala, imamo tri nova projekta. Prvi je Svjetlost Zagreba, pozivamo sve Zagrepčane da kako mogu i žele okite svoje prozore”, rekla je, prenosi N1.

“Drugi projekt je šetnja kroz zagrebačke crkve i njihove jaslice”, kazala je, prenosi Index.

Uskoro opširnije…

Facebook Komentari