Bivši republikanski predsjednik SAD-a, George Walken Bush čestitao Joeu Bidenu na izbornoj pobjedi

Predsjednici Joe Biden, George Walken Bush i Donald John Trump

Bivši republikanski predsjednik Sjedinjenih Amerikih Država, koji je za svog mandata bio i u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, George Walken Bush, čestitao je izabranom predsjedniku iz Demokratske stranke, Josephu Robinetteu „Joeu” Bidenu Jr., i potpredsjednici Kamali Devi Harris, u ključnom priznanju Bidenove izborne pobjede iz republikanske baze.

“Američki narod može imati povjerenja da su ovi izbori u svojoj srži bili pošteni, njihov integritet bit će podržan, a njihov ishod je jasan”, rekao je bivši, 43. po redu amerčiki predsjednik George Walken Bush, prenosi njemačka novinska agencija DPA.

“Upravo sam razgovarao s izabranim predsjednikom SAD-a, Joeom Bidenom. Srdačno sam mu čestitao i zahvalio mu na domoljubnoj poruci koju je izrekao sinoć”, izjavio je bivši američki predsjednik George Walken Bush.

“Ponudio sam mu jednaku stvar kao i predsjednicima Donaldu Johnu Trumpu i Baracku Obami: svoje molitve za njegovu uspješnost i obećanje da ću pomoći na koji god način mogu”, rekao je George Walken Bush i dodao da bi mu se “svi Amerikanci” trebali pridružiti.

George Walken Bush je također čestitao Donaldu Johnu Trumpu na tome što je 70 milijuna Amerikanaca bilo uz njega te je rekao da predsjednik ima “pravo” na pokretanje pravne bitke i prebrojavanje glasova. (Theo Ljubić, DPA, Daily Mail)

Facebook Komentari