VIDEO Milanović jednostavno objasnio korištenje helikoptera i aviona u stilu “Tko leti, vrijedi, tko vrijedi, leti, tko ne leti, ne vrijedi”

Foto: HRZ

Predsjednik RH Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Mirogoju povodom blagdana Svih svetih, a potom odgovarao na pitanja novinara.

O korištenjima državnih resursa

– Jučer sam bio s prijateljima u jednom klubu, ne u Slovenskoj, sa mnom je bilo osiguranje cijelo vrijeme. Nemojte me to pitati ako očekujete pristojan odgovor. Čime je to pitanje motivirano? Hoću morati odgovarati na pitanje gdje ću biti u 17 sati? Blindirani auto, to je resurs, nisam ga ja tražio. Ti resursi su unaprijed potrošeni. Koriste se 24 sata dnevno. Helikopter ako sleti tu jer ja negdje moram doći to će biti tako. To što je Plenković rekao neki dan je običan blef. Leti se i putuje kako dogovorimo. Resursi su tu da se koriste – kazao je Milanović govoreći o vožnji helikopterom.

– Cijena za državni proračun ista. Taj novac je potrošen. To je helikopter u kojem se Plenković ne usudi letjeti jer je neugodan. Kad ste kupili avion, avioni moraju letjeti 200 sati godišnje, a letjeti će 100 sati godišnje. Lete s gorivom koje se troši, jedina je razlika što u taj avion, ako nije dvosjed, ne možete staviti nikoga. Helikopter mora letjeti 100 sati godišnje i ne leti. Očekujete pristojne odgovore, a ne postavljate takva pitanja. To nije da sam pozvao prijatelje i počastio ih lososom iz drugog proračuna. Taj novac je potrošen. To je isto kao priča da se Plenković i ja svađamo. Počelo je klevetom. Taj novac je potrošen. Letio sam helikopterom na Hvar 2-3 puta u državnu rezidenciju, je li to privatno? Ili sam trebao sletjeti na krov svoje kuće u Krku, tamo provesti praznike, a osiguranje spavati pod borovima? – kazao je Milanović, prenosi Jutarnji.

Milanović: Kad sve ovo prođe, Švedsku će trebati ili izbrisati s karte ili im dati da vode cijeli svijet; Zašto je u Lombardiji bila katastrofa

Milanović: One koji pričaju o policijskom satu treba strpati u maricu; O Plenkoviću: Ciklus započet klevetom i insinuacijom završen je sličnim

Facebook Komentari