23.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Make-up iza dioptrijskih okvira: Četiri pravila za lijepi izgled

Make-up iza dioptrijskih okvira: Četiri pravila za lijepi izgled

Nakon što izaberete stil naočala, na red dolazi šminkanje i isticanje oka u skladu s okvirom. Iako su oči pomalo sakrivene, sakriva ih i odbljesak stakla, lijepo će ih istaknuti posebni tonovi koji pašu uz boju oka ili su u kontrastu s njime.

1. Kombinirajte stil naočala sa stilom šminkanja

Ako volite naočale koje podsjećaju na retro look iz šezdesetih, najsigurnija opcija je crni tuš, koji je u skladu s okvirima, kao i šminkom koja je bila simbol te dekade.

Slično je s ostalim varijantama, sklad je zagarantiran ako se make-up nastavlja na trend okvira.

2. Definirajte liniju oka

– Pošto naočale na određeni način prekrivaju vaše oko i čine ga manje vidljivim, iskoristite make-up kako biste ga naglasili. No ne treba vam previše nijansi sjenila, radije istaknite trepavice i stavite tuš i na vanjski dio oka kako biste ga više istaknuli – predlaže slavni vizažist Pablo Rodriguez, kreativni direktor kuće Illamasqua.

3. Pazite s tamnim sjenilima

– Pošto naočale rade sjenu na očima, ako stavite jako tamno sjenilo, sve skupa djelovat će još tamnije. Predlažem da, osim nijansi vašeg tena, koristite i pastele, čak i iza okvira moguće je igrati se nijansama – ističe Rodriguez za Marie Claire.

4. Sjajni tuševi i sjenila

Trendovi nam donose razne blistave teksture, koje i iza stakla djeluju fenomenalno. Osim sjenila s glitter efektima, tu su i razni zanimljivi tuševi sa sitnim šljokicama, koji će oku dati poseban sjaj, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike