Jandroković komentirao sukob Plenković-Milanović i odluku Ustavnog suda koja ukida korona mjere u Saboru

Screenshot: HRT

Nakon što je Ustavni sud ukinuo epidemiološke izmjene u radu Sabora koje su donesene zbog pandemije, predsjednik Sabora Godran Jandroković poručio je da će se odluka Suda poštovati te da se traži novo rješenje, prenosi HRT.

Razmatraju se tri opcije.

Komentirao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković i sukobe kojima svakodnevno svjedočimo, onima između Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića.

– Moramo biti odgovorni, solidarni, moramo razmišljati o temama koje su važne za hrvatske građane. Smanjiti uvrede, prepucavanja i baviti se onime što je prioritetno. Ono što je važno za život, životni standard i sigurnost građana. Imate Vladu i predsjednika Vlade koji po Ustavu i zakonu te stvari mora rješavati i imate predsjednik RH koji ima puno manje ovlasti. Normalno mi je da treba ostaviti predsjedniku Vlade prostor da se bavi gorućim temama, a čini mi se da se predsjednik ne bavi time. Nisam čuo niti jedan konstruktivan prijedlog vezan uz Covid, ekonomiju i sigurnost. Ništa što je došlo od predsjednika nije išlo k tome da se smanje tenzije, komentirao je predsjednik Sabora tenzije između čelnih ljudi države.

Što se tiče sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost koju je predložio Milanović, a Plenković odbio, predsjednik Sabora ponavlja da ne treba dolijevati ljude na vatru.

– Poziv je došao od predsjednika, ali nije mi baš prirodno da nekoga ujutro uvrijedite, kažete najružnije moguće riječi, a onda poslijepodne ga pozovete na kavu ili čaj. To baš ne ide, niti u običnom životu, a sigurno u politici, zaključuje.

DOKUMENT Ustavni sud ukinuo članak Poslovnika po kojem sad radi Sabor u strahu od korone

Facebook Komentari