Korištenje dnevne kreme na području oko očiju: Neki sastojci mogu iritirati osjetljivi dio lica

– Primijetio sam da kod nekih žena koje na području oko očiju koriste klasične dnevne kreme, nastaju iritacije jer sastojci iz formule ne odgovaraju tom osjetljivom djelu lica – komentirao je dermatolog Seemal Desai iz Teksasa, prenose 24sata.

Moguće da je formula dobra za lice, no ne i za tanku, fragilnu kožu oko očiju.

Ciljane kreme za zaštitu i njegu područja oko očiju namijenjene su njezi tog osjetljivog dijela lica, no uvijek treba paziti da ne uđu u samo oko. U protivnom, ako se koriste formule koje nisu za tu namjenu, moguće su iritacije, svrbež i dermatitis.

– Retinoidi su popularan sastojak krema za područje oko očiju, naročito radi anti-age svojstava, no nisu svi isti, važno je odabrati pravilnu koncentraciju kako biste izbjegli iritacije – komentirao je liječnik.

Predlaže retinol u kombinaciji s antioksidantom, na primjer feruličnom kiselinom.

Tamni kolutovi oko očiju posljedica su pigmentacije ili genetike.

– Ako je genetski, primijetit ćete tamne kolutove već u mlađoj dobi. Ako je vaskularni problem, to je radi tanke kože na tom području. Za taj problem predlažem sastojke kao što su peptidi i vitamin C – savjetuje liječnica Loretta Ciraldo s Floride.

Za otečenost tog područja najbolje su, dodaje, kreme sa sastojcima poput zelenog čaja i kofeina.

Ističe i važnost zaštitnog faktora, koji ide i na kapke te područje oko očiju, jer i taj dio lica treba zaštititi, piše Well and good.

Facebook Komentari