Jagić o pucnjavi na Markovom trgu: Radilo se o psihički poremećenoj osobi ili terorističkom činu

Screenshot: N1

Dubravko Jagić, šef Sindikata policije Hrvatske, rekao je kako još uvijek nemaju sve informacije o pucnjavi na Markovu trgu u kojoj je ranjen policajac, a napadač kasnije počinio samoubojstvo.

“Stav sindikata je da se radilo o psihički poremećenoj osobi ili o terorističkom činu”, rekao je Jagić, dodavši kako bi vlada trebala više uložiti u policijske službenike.

Markov trg nije adekvatno mjesto ni za Sabor ni Vladu

“Da je imao pancirni prsluk, to se ne bi dogodilo. Tamo smo da ih štitmo i čuvamo, trebali bi se malo pobrinuti za nas kao poslodavci”, poručio je šef Sindikata policije Hrvatske.

Markov trg nije adekvatno mjesto ni za sabor ni Vladu, rekao je potom i dodao kako je sigurnosni propust napravljen samim tim da se netko može došetati do Sabora i Vlade.

“Slovimo kao jedna od sigurnijih zemalju u Europi, možda smo se malo opustili.” Kaže kako je policija reagirala kako je trebala.

Nema političke odgovornosti

Političke odgovornosti nema jer, kako kaže, to nitko nije mogao predvidjeti. Od ministra Davora Božinovića ne očekuje ostavku – očekuje da se policajci bolje opreme, da ih se bolje plati i da sustav stoji iza njih.

Istaknuo je i, kako osim prsluka, ranjeni policijski službenik nije imao ni adekvatno naoružanje.

Mladić (22) iz Kutine pucao na policajca, nije ranije kažnjavan: Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti

Facebook Komentari