Emocionalno nezreli: 5 tipova s kojima ne želite završiti u vezi

1. Emocionalni nasilnici

Iako mnoge veze karakteriziraju strast i intenzivne emocije, pazite se vrlo emocionalnih partnera koji redovito prelaze granicu u emocionalno zlostavljanje. Znakovi upozorenja su negativni emocionalni odgovori koji dolaze ‘bez najave’, kao što je iskaljivanje u bijesu ili brzo padanje u samosažaljenje i određivanje krivnje – uz često optuživanje vas. Emocionalno nasilne osobe često će se služiti emocionalnim apelima kako bi vas pokušale zadržati u vezi (“Znaš da ne mogu živjeti bez tebe!”, “Trebaš mi pomoći!”).

2. Oni kojima nije baš stalo do vas

Ovo je partner kaže da ste vi jedini za njih, ali njihovo ponašanje govori suprotno. Ako vaš partner provodi više vremena s poznanicima, pa čak i strancima, nego s vama, to je loš znak.

3. Sve se vrti oko njih

Egocentrični i narcisoidni pojedinci su loši partneri. To su osobe usredotočene na sebe koje partneru u vezi jednostavno ne mogu dati dovoljno jer se sve vrti oko njih. Štoviše, život s narcisom može značiti da će se od vas očekivati trajno hvaljenje partnera i stavljanje njegovih aktivnosti, problema i osjećaja iznad vlastitih. Održavanje odnosa s narcisom znači život davanja, ali bez dobivanja.

4. Sveznalice

Želite li provesti život s partnerom koji vam neprestano govori da griješite i ukazuje na sve vaše nedostatke? Naravno da ne. Glavna motivacija ovog partnera je da bude u pravu i to će vam cijeli život dokazivati.

5. Emocionalne neznalice

Emocije su ključne za dobar odnos pun ljubavi, a partnera koji ne može komunicirati emocije ili mu nedostaje empatije treba izbjegavati. Neki ljudi jednostavno imaju poteškoća s izražavanjem svojih osjećaja ili drže emocije u sebi. To može dovesti do hladnog i nezadovoljavajućeg odnosa s emocionalno udaljenom osobom.

U istinskoj krajnosti kod ovog slučaja je partner koji je izravni nasilnik. Problem kod veze s nasilnikom je što obično počnu lijepo, a nakon što vas identificiraju kao metu, onda tek onda prelaze u ponašanje nasilnika, pišu 24sata.

TAGGED:
Share This Article