Dinamo krenuo u sanaciju juga: Modri uložili 15 milijuna kuna, a stadion je vlasništvo Grada?!

Dinamo je krenuo, u skladu sa svojim mogućnostima, u sanaciju Maksimira. Sve je poznato, hrvatski prvak ima jedan od najgorih stadiona u Europi, potpuno nefunkcionalnu istočnu tribinu koja je zatvorena do daljnjega, a potres koji je je u ožujku zatresao Zagreb, nanio je ozbiljna oštećenja i na južnoj tribini. Europska liga se bliži, Dinamo će 22. listopada ugostiti Feyenoord, a dvije tribine Maksimira trenutno nisu u funkciji.

U klubu su sada u ‘obnovu juga’ krenuli vlastitim sredstvima, sve kako bi se i ta tribina osposobila za grupnu fazu Europske lige. Dapače, maksimirski stadion opet je postao gradilište, građevinski radnici cijele dane provode u Maksimiru, vode utrku s vremenom kako bi sve bilo spremno za početak Europske lige. I dolazak Feyenoorda.

U Gradu se i dalje ‘prave gluhi’, u pregovorima s lokalnim vlastima i dalje nema nikakvih pomaka. Dapače, gradskim političarima svakodnevno ispadaju ‘bomboni iz usta’ na spomen Dinama, ali kada treba i napraviti neki konkretni potez, tu onda cijela priča potpuno stane. I Dinamo je tako, koliko može, sam krenuo pokušati osposobiti jug za daljnje sportske izazove.

Trenutno je u fazi sanacija južne tribine kako bi se onda mogla staviti u funkciju, a i tu sav trošak ide na teret Dinama. Dapače, Dinamo je u posljednjih godinu dana uložio oko 15 milijuna kuna vlastitih sredstava u obnovu stadiona, iako je maksimirski stadion – vlasništvo Grada Zagreba?!

U tom su razdoblju obnovljeni tereni 4 i 7, ugrađen sustav navodnjavanja na teren 3, stiže nova tribina s 200 sjedećih mjesta na juniorski teren, sagradit će se i ‘trening box’ pored bivše Vive gdje je danas klupska kuhinja. Oko glavnog terena postavljeno je 7500 metara kvadratnih ‘plave trave’ kako bi se uljepšao dekor, nabavljene su nove klupe za pričuvne igrače.

Dinamo će za 13 dana započeti novu avanturu u grupnoj fazi Europske lige, a Maksimir je i dalje jedna od najvećih boljki cijeloga kluba. Pa i grada Zagreba. Nažalost, Dinamo tu ni ovoga puta nema apsolutno nikakvu pomoć Grada, vlasnika maksimirskog stadiona, prenose 24sata.

Facebook Komentari