Dubravko Šimenc ima koronu, bio je na rođendanskoj proslavi Tomislava Madžara

Foto: Facebook

Na rođendanskoj zabavi dr. Tomislava Madžar, savjetnika bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koronavirusom se zarazilo devet osoba, o čemu je prvi pisao Jutarnji list. Na toj je zabavi bio i bivši vaterpolist Dubravko Šimenc.

Portal Index danas doznaje da je Šimenc, inače zaposlenik Hrvatske turističke zajednice (HTZ), također pozitivan na koronavirus.

Šimenc je, kako doznaje Index od dobro upućenih izvora iz HTZ-a, dolazio na posao.

Isti portal piše i da prema informacijama koje su dobili, zaraženih osoba ima i među djelatnicima HTZ-a. Kako su saznali od svojih izvora, u HTZ-u odnedavno rade u grupama po troje, da su ih testirali i sve dezinficirali.

– Prije smo svi zajedno radili, no otkako je Šimenc zaražen, podijelili su nas u grupe i sad jedan dio radi od doma, a drugi iz ureda. Ljudi na poslu su dosta ljuti jer je Šimenc došao na posao sa simptomima i tako sve ugrozio – rekao je jedan od izvora za Index.

Podsjetimo, Jutarnji list neslužbeno je doznao da je Madžarova proslava rođendana dala mnogo posla epidemiolozima jer su, kako kažu upućeni, prešućeni neki kontakti, odnosno epidemiolozi nisu odmah dobili potpune liste s osobama koje prema epidemiološkim pravilima moraju u samoizolaciju.

Sam Madžar o tome je rekao sljedeće:

– Nije istina da sam prešutio niti jedan kontakt. Bolest sam razvio u četvrtak, a prema uputama epidemiologa dao sam kontakte koje sam imao 48 sati ranije od dijagnoze. Niti na kraj pameti mi nije bilo da bi to moglo biti povezano s događajem od subote – rekao je Madžar i dodao da je čak i privatno nazivao ljude koje je viđao unatrag tjedan dana, iz opreza, prenosi Jutarnji.

Facebook Komentari