VIDEO Stanovnici Gorskog Kotara žale se na migrante koji im uzimaju aute, evo što policija kaže

U redakciju Hrvatske danas jučer javio se Tomislav Majnarić – Gile iz Delnica.

“Silom prilika se bavim temom ilegalnog ulaska migranata na područje republike Hrvatske.

Noćas je bio napad na Mrkopalj i okolna sela. Nepoznati broj migranata je napao i redom radio štetu: krao i provaljivao aute, uznemiravao građane, radio materijalnu štetu. Pohvatao sam samo dio informacija.

Niti jedan medij to nije objavio!”, napisao je Majnarić.

Potkrijepio je svoje tvrdnje videom:

Upitali smo riječku policiju za događaje koje spominje Majnarić i ovo je njihov odgovor koji je stigao danas:

“Nastavno na upit obavještavamo Vas da je na području Mrkoplja tijekom 5. listopada 2020. godine zabilježeno počinjenje jednog kaznenog djela „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“. Riječ je o osobnom vozilu, čije je otuđenje vlasnik dojavio policiji u ranim jutarnjim satima. Utvrđeno je da se prilikom otuđenja ključ vozila nalazio u kontakt bravi. Spomenuto vozilo je kasnije istog dana pronađeno i vraćeno vlasniku prema čijoj procjeni je na vozilu nastala šteta od oko 1.500 kuna. Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi pronalaska nepoznatog počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nadalje, napominjemo da su policijski službenici stalno prisutni na području Gorskog kotara te prema vlastitim saznanjima ili temeljem dojava građana i u skladu sa svojim ovlastima poduzimaju odgovarajuće mjere i radnje radi sprečavanja svih oblika protupravnih radnji pa tako i ilegalnih migracija i krijumčarenja osoba.

S tim u svezi, ostvarena je vrlo dobra i kontinuirana suradnja s predstavnicima lokalne uprave i samouprave, s pravnim osobama i građanima koji se policiji mogu obratiti u svakom trenutku kako bi policijski službenici pravodobno reagirali na sve dojave.

Isto tako, radi povećanja ukupne sigurnosti stanovnika ovog područja policijski službenici, u suradnji s nadležnim službama na području Gorskog kotara pa tako i na području Mrkoplja, postupaju preventivno obilazeći stanovnike kako bi ih dodatno informirali o poduzimanju odgovarajućih mjera i smanjenja mogućnosti da budu oštećeni nekom kažnjivom radnjom”.

Facebook Komentari