Tomislav Madžar pozitivan na koronu, opisao “malo opuštanje” za rođendan

Tomislav Madžar, bivši savjetnik Kolinde Grabar Kitarović i utemeljitelj zdravstvene ustanove Vaš pregled, potvrdio je da je pozitivan na koronavirus.

U priopćenju je naveo kako je još nekoliko djelatnika zdravstvene ustanove Vaš pregled pozitivno. Dodaje da su poduzeli sve mjere suzbijanja daljnjeg širenja zaraze, kontaktirali sve kontakte te da surađuju s epidemiološkom službom. U prostorijama ustanove, dodaje, drže dispenzere za dezinfekciju ruku kao i sve upute za ponašanje u vrijeme epidemije, a djelatnici su visoko educirani i maksimalno posvećeni suzbijanju širenja zaraze.

“Dužan sam osobno posebno se osvrnuti na medijske navode kako je povod zarazi u ustanovi subota 26. rujna, kada su djelatnici organizirali proslavu mog rođendana koji je ujedno i neformalni rođendan naše ustanove. Naglasio bih kako su se u prostorijama nalazili zaposlenici te nekolicina osoba koje nisu direktno povezane sa zdravstvenom ustanovom Vaš pregled. Bio je to po svemu normalni radni subotnji dan, u kojem prosječno imamo i veći broj pacijenata, a kolegice i kolege su organizirali da se u vrijeme našeg okupljanja radi fotografiranja i druženja unutar prostorija ne nalaze naši korisnici. Bilo je to malo opuštanje koje zaslužuju i zdravstveni djelatnici jer istim nismo štetili bilo komu niti su prigodna okupljanja zabranjena”, poručio je Tomislav Madžar putem priopćenja.

Naveo je i kako osobno nema simptome i osjeća se dobro, javlja N1.

Facebook Komentari