Rajko Ostojić povlači se iz Sabora

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Rajko Ostojić obavijestio je danas članice i članove SDP-a da svoj mandat u Hrvatskom saboru stavlja u mirovanje do završetka lokalnih izbora 2021., te se posljedično s time povlači s mjesta potpredsjednika Hrvatskog sabora. Sjednica Predsjedništva SDP-a počela je u 16 sati u središnjici stranke na Iblerovu trgu.

Ahmetović: Spremna sam preuzeti Odbor za zdravstvo

Rajko Ostojić u pismu koje je uputio članovima predsjedništva SDP-a poručio je da predlaže da se za potpredsjednika/cu u Hrvatskom saboru imenuje osoba koja je bila kandidat za predsjednika SDP-a. Pozvao je i ostale kolege s dugogodišnjim radom u Saboru koji nemaju namjeru izlaziti na lokalne izbore 2021. da svoja mjesta ustupe kolegama s liste u svojoj izbornoj jedinici kako bi oni mogli dobiti priliku za što veću nacionalnu prepoznatljivost i vidljivost do lokalnih izbora, piše HRT.

Mirela Ahmetović kazala je da je sprema preuzeti Saborski odbor za zdravstvo u Hrvatskom saboru.

– Sprema sam učiti sve što može pomoći SDP-u da stane na noge. Spremna sam učiniti sve da pomognemo hrvatskim građanima i SDP-u, dodala je.

Naglasila je da ne vjeruje da će se Rajko Ostojić i Peđa Grbin sukobiti.

– Znam da bi se javnost vrlo rado zabavljala s takvim stvarima, ali mislim da je to vrijeme iza nas. Mislim da je kolega Rajko postupio ispravno, kazala je Ahmetović.

Bauk: Nadam se drugoj dužnosti

– Danas je vjerojatno moj zadnji dan na dužnosti predsjednika Kluba zastupnika i nakon toga, nadam se na nekoj drugoj dužnosti, ali to ćemo vidjeti, poručio je Arsen Bauk.

Naglasio da ne očekuje burnu sjednicu. Bauk nije želio komentirati Željka Sabu.

“Nećemo o politikama”

– Danas je prvi operativni sastanak, dogovor za konstituirajuću sjednicu Glavnog odbora i Predsjedništva. Sigurno je da će se početi ozbiljno raditi od prvog trenutka, izjavio je Ranko Ostojić, član Predsjedništva SDP-a uoči sjednice, prenosi HRT.

– Danas ćemo se naći i dogovoriti… Ovo je više tehnički sastanak, nećemo danas o politikama. Danas smo ovdje da se dogovorimo kako ćemo funkcionirati, rekla je Biljana Borzan.

Dodala je da su u SDP-u puni optimizma i energije.

Facebook Komentari