Plenković: Da sam ja izgovorio samo 50 posto onog što je Milanović, imali bi revoluciju

U utorak oko 18 sati završila je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Na njoj je sa svim glasovima ZA odlučeno da će HDZ ići u nastavak unutarstranačkih izbora.

– Donijeli smo odluku o nastavku unutarstranačkih izbora. U roku od dva tjedna pripremit ćemo hodogram o nastavku izbora, a u dogovoru s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo uzet ćemo sve epidemiološke preporuke, s obzirom na brojnost ljudi koji sudjeluju u unutarstranačkim izborima. Također, razgovarali smo i o sjednici Hrvatskog sabora i aktivnostima Vlade – rekao je Plenković.

Komentirao je i istražno povjerenstvo.

– Jutros smo vidjeli da je oporba dala jedan prijedlog koji odudara od dosadašnjih praksi rada istražnih povjerenstava. Meni se u tekstu čini kao da se radi neka radna skupina koja bi trebala pokriti institucionalni i zakonski okvir za područja zakonodavstva, borbe protiv korupcije,.. Po meni daleko preširoko i nedovoljno precizno. Neka od pitanja su legitima, ali istodobno oporba koja je bila pometena na izborima bi pokretala inicijative kao da naša pravosudna tijela uključujući DORH i USKOK ne rade. Kada sam to čitao imao sam dojam da je to pisao netko kao da je netko s političke razine vlasti rekao ‘Ne dirati Veliku Goricu, ne dirati Novu Gradišku, ne dirati JANAF’, tako je napisan tekst. A u biti cijelo ovo vrijeme i DORH i USKOK i policija rade zakonski – kaže.

Komentirao je i Milanovićev stav o DORH-u i USKOK-u kada se otvorila afera JANAF.

– Da sam takve stvari izgovorio ja, kao predsjednik Vlade i HDZ-a, i to samo 50 posto toga, imali bi revoluciju. Također, u svim komentarima se prožimao kao da je ugrožena nacionalna sigurnost. Ja se pitam, koja nacionalna sigurnost i tko je to ugrožen – kaže Plenković i dodao da se još uvijek nije našao s Milanovićem i da ne zna kada će to biti.

Rekao je i da bi DORH i USKOK trebali javnosti objasniti što oni točno rade i čime se bave.

– Trebali bi sazvati jednu informativnu presicu i uložiti napor prema javnosti da se objasni što oni rade jer bi to olakšalo razumijevanje čak i u političkoj areni – kaže i dodaje da je to njegovo mišljenje jer bi se na taj način umanjilo banaliziranje, pišu 24sata.

Facebook Komentari