Pavasović-Visković o mačku u vreći i milijunima iz afere Janaf: Državna odvjetnica je predala zahtjev za razrješenje

Ljubo Pavasović-Visković, odvjetnik Gorana Puklina osumnjičenog da je skrivao milijune Dragana Kovačevića rekao je da je supruga njegovog branjenika, državna odvjetnica Mirela Alerić Puklin podnijela zahtjev za razrješenje. Potvrdio je i da je Puklin u torbi nosio mačka, a ne novac.

Pavasović je rekao da ne može ulaziti u detalje, no istaknuo je da je njegov klijent pojasnio porijeklo spornog novca.

“Objasnio je odakle je novac, kako je došlo do cijele situacije, porijeklo novca, pojasnio je i omotnicu u kojoj se novac nalazi. Taj novac bio je u više omotnica na kojima je bio određeni rukopis.

Taj rukopis je rukopis mog klijenta i članova njegove obitelji. Obrana je predložila vještačenje tih rukopisa i vještačenje starosti tinte da ne bi netko tvrdio da je to svježe napisano. Vidjet će se i da su te omotnice vrlo stare. Omotnice vrlo lako kupe biološke tragove i otiske prstiju pa smo predložili da se to vještači. Potpuno je nemoguće da je taj novac Kovačevićev a da niti na jednoj novčanici nije pronađen njegov trag. Bit će pronađeni samo tragovi Puklina, a to govori da se Državno odvjetništvo malo prenaglilo”, kazao je Pavasović te dodao:

“Ako je njegov krimen to što novac nije držao u banci, onda neka se tim bavi Porezna uprava, to nije nešto za što bi se trebao razvlačiti po medijima i biti u ovoj situaciji.”

Dodao je i da se njegov klijent i Dragan Kovačević poznaju.

“Žive u istom haustoru, ali nikakvog poslovnog odnosa nije bilo niti takve razine intimnost da bi on za njega skrivao novac.”

Navodno ih je policija povezala preko torbi u kojima je bio novac.

“Policija ima konstrukt da je provaljeno u neku Kovačevićevu šupu i da su od tamo iznesene torbe i da bi to trebao biti taj novac pronađen kod Puklina. Međutim, cijeli taj prostor garaže i zgrade pokriven je video nadzorom. Mi smo zatražili da se hitno izuzme taj video nadzor jer će se vidjeti da Puklin nikada nije ušao u prostor gdje se nalaze Kovačevićeve šupe.”

Pavasović se osvrnuo i na suprugu njegova klijenta, zamjenicu državne odvjetnice.

“Koliko sam upoznat, ona je iz svojih osobnih razloga zbog nepovjerenja u njenu poziciju koje cijela situacija stvara dala zahtjev za razrješenjem”, kazao je Pavasović, piše N1.

Mačak u vreći, a ne novac: Suprug državne odvjetnice kaže da je nosio kućnog ljubimca, a ne 4,5 milijuna kuna

Facebook Komentari