Hrvatski kup: Hajduk teškom mukom savladao trećeligaša, prije dvoboja Torcida se potukla s policijom

Nogometaši splitskog Hajduka i Osijeka prošli su u osminu finala Hrvatskog kupa u srijedu, te se pridružili Dinamu, Slaven Belupu i trećeligašu Kurilovcu.

Hajduk je u Županji teškom mukom s dva pogotka Mije Caktaša prošao trećeligaša Graničara s 2-1 (1-1), dok je Osijek uvjerljivo slavio kod također trećeligaša Crikvenice s 5-1 (4-0), riješivši pitanje pobjednika s četiri gola u prvih dvadesetak minuta.

Hajduk je poveo u 27. minuti kada je zabio Caktaš na proigravanje Diamantakosa, no u 38. minuti Graničar je poravnao kada je ubačaj Lešića udarcem glavom u mrežu pospremio Josip Lotar. U 65. minuti muke Splićana u Županji odlučio je privesti kraju junak dvoboja Caktaš, koji je prekrasnim potezom i lobom s ruba šesnaesterca pogodio za konačnih 2-1. Dokraja je još Jairo pogodio vratnicu, pišu Sportske novosti.

Prije dvoboja u Županji došlo je do tučnjave Torcide i policije na stadionu.

Osijek je bez problema izbacio trećeligaša Crikvenicu s 5-1 pogocima Ante Ercega (10pen), Danijela Lončara (14), Ramona Miereza (24), Vedrana Jugovića (27) i Roberta Miškovića (47). Počasni gol za ekipu s Kvarnera postigao je Prpić (52)

Osječani su opet bili bez svog trenera Nenada Bjelice, koji je operiran i trenutačno se nalazi na oporavku u svom austrijskom domu u Klagenfurtu, a momčad je u Crikvenici vodio njegov prvi pomoćnik Rene Poms.

Ranije je u šesnaestini finala Dinamo slavio kod Ferdinadovca (7-1), Kurilovec kod protiv Vinogradara (6-0), te Slaven Belupo kod Murskog Središća (9-0). U srijedu igraju Dilj – Rijeka, Gaj Mače – Lokomotiva, Polet Sv. Martin na Muri – Istra 1961, Croatia Zmijavci – Šibenik, Oriolik – Split, GOŠK Dubrovnik – Zadar, Mladost Ždralovi – Zagreb, Sesvete – Gorica i Novigrad – Rudeš (svi u 15 sati), dok 10. listopada igraju Varaždin – Cibalia, a 11. listopada Rudar Labin-Inter, pišu Sportske novosti.

———————————————————————————————

CRIKVENICA – OSIJEK 1:5 (Erceg ’10 – 11m, Lončar ’14, Mierez ’24, Jugović ’27, Mišković ’47)

CRIKVENICA: Baričević – Merle, Prpić, Matešković, Mazzarolli – T. Lagumdžija, Bogdanić, Alilović – Imeraj, Buršić, Šarković.

OSIJEK: Ježina – Lončar, Silva, Majstorović, Talys – Vuković, Jugović – Grgić, Kleinheisler, Erceg – Mierez

GRANIČAR – HAJDUK 1:2 (Lotar ’38; Caktaš ’27, ’65)

GRANIČAR: Ivkić – Miličević, Berač, Pejčić, Kegalj – Lotar, Vincetić, Babić, Hodak – Pastuović, Lešić.

HAJDUK: Ljubić – Jakoliš, Simić, Vušković, Bekavac – Jradi, Čuić – Caktaš, Teklić, Gyurcso – Diamantakos

Share This Article