Koronavirus ima novi simptom

Tim CDC-a opisao je slučajeve 27 odraslih osoba u dobi od 21 do 50 godina.

Odrasli ponekad mogu bolovati od opasnih simptoma koji nalikuju sindromu povezanom s koronavirusom kod djece, priopćili su u petak istraživači iz Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Zovu ga multisistemski upalni sindrom u odraslih, ili MIS-A, i kažu da je sličan multisistemskom upalnom sindromu u djece ili MIS-C. Poput MIS-C, MISA očito nije povezana s koronavirusom, a oboljeli koji ima ovaj simptom možda ne pokazuju nikakve druge simptome koji bi upućivali na infekciju covidom-19, piše N1.

Međutim, MISA je ubila najmanje tri pacijenta i, slično kao i covid-19, nerazmjerno je pogodila rasne i etničke manjine, priopćio je tim CDC-a.

MISH-C je pogodio nekoliko stotina djece diljem svijeta i, ako se odmah liječi, djeca se dobro oporave. Uzrokuje opću upalu, ali bolesnici obično ne pokazuju klasične simptome koronavirusa. Krvne pretrage pokazuju kako se MIS-C može razviti nekoliko tjedana nakon što se dijete oporavi od infekcije koronavirusom.

Tim CDC-a opisao je slučajeve 27 odraslih osoba u dobi od 21 do 50 godina koje su imale slične sindrome. Većina je imala ekstremnu upalu u cijelom tijelu i neispravnost u radu organa, poput srca, jetre i bubrega, ali ne i pluća, prenosi Poslovni.hr

Facebook Komentari