Zagorac protiv Zagorca: Evo zašto sam za Peđu

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić rekao je za N1 da je famozni Kovačevićev “klub” iz fokusa javnosti maknuo ono što je bitno – korupciju, te da je nebitno tko je tamo zalazio. Milanovićeve javne nastupe nije htio komentirati jer ne bi bio, kako kaže, objektivan. Što se tiče izbora za predsjednika SDP-a, vjeruje da će pobijediti Peđa Grbin.

SDP-ovac kaže da se zemlja nalazi pred svakodnevnim izazovima. Smatra da će Peđa Grbin biti 4. predsjednik SDP-a i da će krenuti u novom smjeru.

Zašto Grbin?

Hajdaš Dončić ističe da, naspram protukandidata Željka Kolara, Grbin ima nacionalnu prepoznatljivost, iskustvo rada u Saboru, kao i formalna i neformalna edukacija.

“Biramo osobu koja se može suprotstaviti Andreju Plenkoviću ili nekom njihovom kandidatu. SDP si ne može dopustiti triper kombinacije koje govore da za godinu i pol organiziramo nove izbore. Kad birate, morate birati onoga tko će se suprotstaviti vladajućoj stranci. Predsjednik trenutno najveće oporbene stranke mora biti kandidat za premijera”, rekao je.

Kaže da u stranci ima mjesta za sve, da svatko ima pravo biti biran i biti kandidat, a što se tiče Željka Sabe, bivšeg gradonačelnika Vukovara, ističe da o tome pak treba dobro razmisliti. “To je unutarstranačka stvar, rekao sam da s tim imam problem i tu ću stati.”

Nastup Zorana Milanovića

Hajdaš Dončić ističe da Zoran Milanović više nije član SDP-a. “On je predsjednik s karakterom, ima svoj način izražavanja, ne mislim ga ni napadati ni braniti.”

Potom je rekao kako moramo raditi razliku između bitnog i nebitnog. “On je u svom širokom ekspozeu naglasio bitne stvari ili nebitne – bitno je pitanje korupcije, bitno je kako je direktor JANAF-a mogao biti drugi put izabran nakon što je mjesecima bio pod prismotrom, zašto institucije o tome nisu izvijestile premijera.

Istrage bi trebale biti tajne. Ako se hapsi, primjerice, Milan Bandić, mislim da min unutarnjih poslova treba biti obaviješten i da treba obavijesti premijera”, kazao je SDP-ovac Hajdaš Dončić.

Komunikolozi kažu da je njegov nastup neprimjeren, a Hajdaš Dončić poručuje kako svatko ima svoj stil, a on se istaknuo kao ‘predsjednik s karakterom’. “Neprimjereno je da komentiram jer sam subjektivan.”

Kaže da u famoznom “klubu” Dragana Kovačevića nije bio. “Ja hodam u klijet, sunce mi treba, a ne vlažni zatvoreni prostori.”

Smatra da je nebitno tko je dolazio u klub jer ljudi mogu ići gdje kod žele.

“U ovoj cijeloj sapunici još treba patuljak s kokainom i homoseksualni par, onda imamo sve uključeno u društvu”, rekao je i istaknuo da je problem korupcija koja se naglaskom na “klub” maknula iz fokusa javnosti, piše N1.

Facebook Komentari