Stožer se sastaje s ugostiteljima oko mjera: Regulirajte radno vrijeme i pravila kažnjavanja

Predstavnici kreativne industrije i ugostiteljstva sastali su se u petak s Nacionalnim stožerom kako bi dogovorili što i kako dalje u suzbijanju korona virusom s hladnijim vremenom.

– Borit ćemo se za transparentne mjere, za pojašnjavanje nejasnih preporuka, vjerujem da je moguće naći kompromis jasnih mjera i optimalnih uvjeta za rad – rekao je uoči sastanka Darko Tuček iz Udruge glazbenih managera i organizatora.

Jedna od mjera o kojoj će razgovarati je smanjivanje glazbe u kafićima. Tuček kaže da ta mjera ima smisla, ali da prije toga treba pravednije regulirati radno vrijeme restorana, koji mogu raditi do 2 ujutro te kafića i klubova, koji se zatvaraju u ponoć.

– Jedan od naših prijedloga je na tragu da definiramo pravila kažnjavanja, gdje počinje, a gdje završava odgovornost organizatora, a gdje posjetitelja i da mi ne budemo jedina branša koja je predmet nadzora i kontrole. Postoje i druge industrije i svjesni smo da i na nekim drugim mjestima, kao što su vjerske institucije, javni prijevoz, javne manifestacije tipa Vinkovačke jeseni gdje je bilo jasno da se mjere nisu provodile, ali nitko nije dobio kaznu. Za razliku od nekih naših organizatora koji su proveli sve mjere, ali zbog neodgovornosti pojedinca u jednom trenutku su dobili ozbiljne kazne od 30.000 kuna i to je nešto što se ne smije dogoditi. Kriteriji moraju biti ravnopravni u svim granama i moraju biti primjenjive u cijelom društvu – istaknuo je.

Ministar zdravstva Vili Beroš i Damir Trut, zamjenik ravnatelja Civilne zaštite, jučer su naglasili kako za sada ne razmišljaju o zabrani točenja alkohola i pušenja, pišu 24sata.

Facebook Komentari