Hrvoje Petrač proglašen krivim za tučnjavu ispred Esplanade

Hrvoje Petrač nepravomoćno je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu proglašen krivim za tučnjavu ispred Esplanade u listopadu prošle godine. Zbog remećenja javnog reda i mira sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 450 kuna te je obvezan nadoknaditi trošak prekršajnog postupka u psoušalnom iznosu od 200 kuna.

– Dana 28. rujna 2020. godine, donijeta je i objavljena izreka presude, kojom je okrivljenik nepravomoćno proglašen krivim da je remetio javni red i mir dana 12. listopada 2019. godine. Naglašavamo kako se radi o još uvijek nepravomoćnoj presudi – odgovorili su na upit s Općinskog prekršajnog suda.

Podsjetimo, Hrvoje Petrač i Vjeko Sliško, sin Marka Sliška i nećak ubijenog Vjeke Sliška fizički su se obračunali nakon slučajnog večernjeg susreta pred zagrebačkim hotelom.

Vjeki Slišku sudi se na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog prijetnje i nanošenja teške ozljede Petraču. Posljednja dva ročišta odgođena su jer se oštećeni Hrvoje Petrač nije pojavio. Suđenje se nastavlja u listopadu.

Prema optužnici, Sliško je prišao Petraču te mu, u nakani da ga ustraši, rekao: “Zapamti ovo lice, ja sam Vjeko Sliško, ubit ću te!”

To je kod Petrača izazvalo obrambenu reakciju te je Sliška udario šakom u glavu. On je pak, koristeći fizičku i dobnu nadmoć, Petrača dvaput udario u glavu, a nastavio ga je udarati i nakon što je pao. Uslijed udaraca Petrač je zadobio prijelome lijeve potkoljenice s iščašenjem zgloba gležnja, razderotine, oguljotine i krvne podljeve, što je u cjelini okarakterizirano kao teška ozljeda.

Sliško se na sudu izjasnio da se ne osjeća krivim, pišu 24sata.

Share This Article