Zadar: Konobar je potjerao curicu s Downovim sindromom jer mu ona narušava ugled lokala

Djevojčicu s Downovim sindromom koja je s majkom i prijateljicom sjedila na piću u zadarskom kafiću u samom centru poluotoka. Navodno ih je konobar otjerao jer, prema njegovom viđenju, “kvari reputaciju lokala”.

O ovom incidentu prva je pisala Nada Vuščić, prijateljica koja je s djevojčicom i mamom sjedila u tom lokalu i svjedočila konobarovoj aroganciji te je napisala Facebook status koji se brzo proširio društvenim mrežama, prenose 24sata.

Vuščić je napisala:

“Pitam se u kakvoj zemlji živim? Sjedeći s kćerkom frendice koja ima Downovom sindrom, dođe konobar i zamoli da se sklonim s tim djetetom jer mu kvari reputaciju caffeea. Ostala sam bez riječi, ustale smo i otišle. Vrativši se nazad samo sam mu rekla da ne da je izgubio reputaciju već da će i lokal zatvoriti. Obećajem i tako ću se dugo boriti dok ga ne zatvore jer to sam dužna tom ditetu dragom. Ljudi dragi, pa to su djeca pametnija od vas”

Na incident je reagirao i Mate Lukić, vijećnik u gradu Zadru kojeg je zgrozila situacija, a to je i podijelio s prijateljima.

Ovaj su postupak osudili i brojni zadarski ugostitelji, a jedan od njih, Ivan Dražović, pozvao je gospođu i djevojčicu da dođu u Caffe bar Aba na Poluotoku, koji pripada njegovoj obitelji.

– U znak poštovanja i podrške, kod nas imaju besplatnu kavu, sok i što god žele godinu dana – poručio je Dražović, prenosi Kalelargainfo.

Facebook Komentari