Vučić najavio reviziju broja umrlih od korone: Država nije ništa krila!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija napraviti kompletnu revizuju podataka o broju umrlih od covida-19 i poručio kako država ništa nije krila, pišu BETA i FoNet.

“Srbija će napraviti kompletnu reviziju za svaku smrt, za svakog čovjeka, kako bismo vidjeli kako to izgleda. A to će raditi kliničari”, poručio je Vučić i dodao da ne misli da će tu biti velikih razlika.

On je rekao da država ništa nije krila i da će transparentno raditi i u budućnosti.

Vučić je naveo da će Srbija uvesti cjepivo kada bude sigurna u njegovu kvalitetu, kao i da će biti naručena iz zemlje za koje domaće agencije i liječnici budu rekli.

“Ako bude više dobrih vcjepiva, dobit ćete više dobrih cjepiva, ako bude jedna jednu. Ta cjepiva su skupe, po dozi se kreću između 20 i 27 eura”, rekao je Vučić i dodao da su to dvije doze, te da će država po osobi platiti između 2.000 do 3.000 dinara.

Govoreći o neslaganju podataka o broju preminulih od koronavirusa, Vučić je rekao: “Ponosan sam na sve liječnike, nitko od nas nije slagao nijednu jedinu riječ. Čuo sam se s ljudima iz Batuta, oni kažu da imaju manje umrlih”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je to što građanima Srbije i dalje nije dozvoljen ulaz u Europsku uniju, generalna odluka EU-a koja se odnosi na zemlje koje nisu članice EU.

“Kako da kažu ‘puštamo Srbiju, a nećemo pet drugih’, to je bila generalna odluka”, rekao je Vučić.

On je rekao da se u Srbiji često vodi kampanja protiv EU-a, koju on ne razumije i da u EU nisu odlučivali o ulasku građana Srbije, već o zemljama koje nisu članice EU.

“Naši rezultati su uvjerljivo najbolji, to je neosporno, ali nisu donijeli odluku jer kod sebe imaju tešku situaciju”, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija biti “na početku kolone” među zemljama koje će nabaviti cjepivo protiv koronavirusa i da će cjepivo ili više njih biti uvezeno kada budu sigurni u kvalitetu.

Vučić je rekao da cjepiva neće biti birana po zemlji porekla, već u skladu s liječničkim protokolima.

“Morat ćemo dobiti sastav cjepiva, a ne samo gotov proizvod. Ako bude više dobrih cjepiva imat ćemo više cjepiva, ako je jedna dobran imat ćemo jedno”, rekao je Vučić.

On je rekao da se za sada najavljuje da će cjepivo protiv koronavirusa koštati između 20 i 27 dolara, kao i da će troškove za one koji ga trebaju primiti pokriti država, prenosi N1.

Facebook Komentari