Povjerenstvo istražuje Ćorića: Kovačevića predložio za upravu, istovremeno se gostio u klubu

Screenshot: N1

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je, kako doznaje Telegram, otvorilo predmet protiv ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića.

Postupak je, rekli su iz Povjerenstva, pokrenut ‘povodom okolnosti da je kao ministar zaštite okoliša i energetike sudjelovao u postupku izbora Dragana Kovačevića za predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod d.d., a javno je deklarirao kako je posjećivao tzv. ‘klub’ u vlasništvu njegovog trgovačkog društva’.

– Ako bude potrebno, nadležnim institucijama objasnit ću svaki detalj iz svakog dana svoga funkcioniranja – govorio je u ponedjeljak Ćorić novinarima objašnjavajući zašto nema daljnjeg komentara na svoj boravak u ‘Klubu’ Dragana Kovačevića i aferu Janaf.

Ćoriću je u ponedjeljak proradio moral kada je izjavio da ‘hrvatsku javnost treba zanimati funkcioniranje ministarstva gospodarstva i da treba propitivati ponašanje na svim razinama, a ne da se priča svodi na to tko je što jeo’. Mislio je, dakako, na Kovačevićev klub.

Predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Nataša Novaković vjerojatno Ćorića neće ispitivati o meniju u klubu već o ozbiljnijim stvarima.

Na primjer, nije li problematično da je ministar na čelu povjerenstva koje provodi izbor članova Uprave Janafa, a čovjek kojeg predlaže za predsjednika gosti ga u svom klubu?

– Pitanje je možete li biti nepristrani u vezi osobe koju ćete predložiti za imenovanje, a ta ista osoba vas poziva da se kod nje u privatnom prostoru družite, pijete, jedete. To je jedna od mogućih situacija koje mogu biti problematične – kazala je Novaković ovog tjedna gostujući na RTL-u.

Facebook Komentari