Dramatično upozorenje policije: Prevaranti domišljato pljačkaju starije ljude, nikad ovo nismo vidjeli

Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj u posljednjih nekoliko dana prijavljena su dva modaliteta prijevare s kojima se do sada, tvrde iz policije, nisu susreli.

U prvom slučaju starija ženska osoba prijavila je prijevaru u Mekoviću na način da je na svoj kućni telefonski broj zaprimila više poziva muške osoba koja se predstavila kao kriminalistički inspektor te joj je rekao da je netko podigao dio novca koji je oročen u jednoj banci i da policija u svezi navedenog vrši provjere te da bi trebala podignuti preostali dio novca i dati ga njima. Misleći da novac predaje policiji, žena je iznos od 620 tisuća kuna predala dvojici nepoznatih muškaraca koji su došli na njezinu kućnu adresu. Ubrzo je shvatila da je prevarena te je slučaj prijavila policiji.

U drugom je slučaju također starija ženska osoba prijavila prijevaru u Dubrovniku na način da je posljednjih godinu dana dobivala upute nepoznatih osoba koji su se predstavili kao brokeri, a čije je oglase pronašla na internetu, prema kojima je ona uplaćivala novčane iznose bankovnim doznakama firmama sa sjedištem na Cipru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima na ime ulaganja u trgovinu dionicama, valutama i plemenitim metalima, pri tom joj obećavajući da će joj se uloženi novac vratiti uz dobit. Nakon što se pobliže informirala o firmama s kojima je poslovala, shvatila je da je žrtva međunarodnih prevaranata te je slučaj prijavila policiji. Na opisani način žrtva je oštećena za novčani iznos od 130 tisuća eura.

“Upozoravamo građane, posebno one starije životne dobi, da s posebnim oprezom komuniciraju s nepoznatim osobama koje od njih traže novac ili osobne podatke kao i da svaki sumnjivi slučaj prijave policiji na broj 192 ili dolaskom u najbližu policijsku postaju”, istaknuli su iz PU dubrovačko-neretvanske, piše Večernji.

Facebook Komentari